Прочитај ми чланак

1.000 потписа познатих за странку Веље Невоље

0

Вест недеље да је Вељко Беливук, вођа злогласног мафијашког клана, члан Српске напредне странке још од 2011. године, изазвала је велику пажњу јавности која је остала у шоку након таквог сазнања. Имајући у виду подршку 1.000 јавних личности СНС и Александру Вучићу, из 2018. године, поставља се питање кога су они својим потписом заиста подржали.

Српска напредна странка је у готово свим дневним новинама у Србији, крајем фебруара 2018. године, на три стране објавила списак 1.000 личности из јавног живота које их подржавају пред изборе за градске одборнике у Скупштини града Београда.

На списку се нашла фудбалска легенда Драган Џајић, директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић, али и редитељ Југ Радивојевић, сликар Милан Циле Маринковић, естрадна уметница Светлана Ражнатовић.

Осим већ добро познатих имена попут професора Симе Аврамовића, балерине Аје Јунг или кошаркаша Милана Гуровића, ту су били и генерали Љубомир Бајић, Бранко Билбија, новинари и водитељи Огњен Амиџић, Снежана Дакић и Дејан Пантелић.

Списак естрадних уметника који подржавају СНС био је подужи, а на њему су се нашли и Аца Лукас, Снежана Ђуришић, Мерима Његомир, супружници Мирољуб Аранђеловић Кемиш и Зорица Брунцлик, али и Жељко Васић, Леонтина Вукомановић, Слађана Делибашић, Мина Костић, Драган Којић Кеба и Мира Шкорић.

Владајућу партију подржали су и фудбалери Иван и Лука Аџић, као и Стефан Бабовић, Владимир Волков, Ивица Краљ, одбојкаш Владимир Батез, тенисер Илија Бозољац, кошаркаш Бобан Марјановић, ватерполисти Вања Удовичић, Денис Шефик, рвач Давор Штефанек. На списку су били и тренери Зоран Гајић и Мирослав Мута Николић.

Подршку партији Веље Невоље и Александра Вучића дали су и модни креатори Саша Видић и Верица Ракочевић, али и глумци Бранка Веселиновић, Буле Гонцић, као и велики број оперских певача међу којима и Јадранка Јовановић, Оливер Њего и диригент Дејан Савић.

На списку 1.000 јавних личности које су подржали партију Беливука били су и Иван Тасовац, Марина Туцаковић, књижевница Љиљана Хабјановић Ђуровић, филмски продуцент Милутин Бата Караџић, аутомобилисти Андреј Колунџић и Душан Борковић, виолиониста Јован Колунџија, Нада Мацура…