• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Јелко Кацин: Србија имуна на позиве попут Додиковог о подизању приправности војске
Прочитај ми чланак

Јелко Кацин: Србија имуна на позиве попут Додиковог о подизању приправности војске

0

 

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин критиковао је данас изјаву председника Републике Српске Милорада Додика да би у Србији требало подићи приправност војске.

 

Додик је рекао да би због Косова подигао приправност војске и учинио неке ствари да манифестује снагу државе, а не би само седео и чекао да га неко зове из Брисела и Америке и тражио мировање.

 

„Том изјавом председник Републике Српске више говори о себи, него о Србији. То бих желео да схватим као изјаву Милорада Додика, а не као изјаву председника једног од ентитета Босне и Херцеговине”, рекао је Кацин у Сарајеву.

 

Према његовим речима, није уобичајено да се на такав начин функционери суседних држава мешају у унутрашње послове и посебно у одбрамбену политику суседне државе.

 

Другим речима, Срби, ма где живели у свету и ма ко били, треба да избегавају да дају своје предлоге и судове о раду државних органа Србије, то је обавеза и посао разних службеника у оквиру администрације у Бриселу. То се недвосмислено очекује од државе Србије и српског народа ако желе да буду чланице Европске уније.

 

Кацин верује да је Србија имуна на позиве попут Додиковог и да је „домет таквих изјава веома ограничен”.

 

(Фонет)