Прочитај ми чланак

Шиптарски Гебелс Марти Ахтисари: Без признања Косова ништа од ЕУ

0

Загреб – Бивши изасланик УН за статус Косова Марти Ахтисари изјавио је за загребачки Вечерњи лист да Србију не треба пустити у Европску унију док не призна Косово.

 

Упитан да прокоментарише изјаву председника Србије Томислава Николића да неће признати Косово чак и по цену да његова земља не уђе у ЕУ, Ахтисари је рекао: "Ако желе у Русију, нека иду тамо. Никакви уступци нису прихватљиви, ни у БиХ, нити другде".

 

"Србији не би требало дозволити да уђе у ЕУ док не буде признала Косово. Србија је одавно изгубила право над Косовом. Она се годинама лоше понашала према Косоварима", рекао је Ахтисари, добитник Нобелове награде за мир.

 

Према његовим речима, пет земаља чланица ЕУ које нису признале Косово помогле су Србији у њеним напорима. "Али уверен сам да ће се то врло брзо променити", додао је Ахтисари.

 

Он је изразио уверење да ће "ускоро и стота земља признати Косово". У тексту "Вечерњи лист" подсећа да је до сада независно Косово признала 91 земља.

 

Ово су биле речи добитника Нобелове награде за мир… Ако ништа друго, шиптарски Гебелс је макар јасно изнео шта Брисел и Вашингтон траже од Србије.