Прочитај ми чланак

Тајни пакт Ђилас-Вучић на снази: Без промене власти у Београду

0

Лидер напредњака Александар Вучић потврдио је да СНС не одустаје од прекомпоновања власти у појединим локалним заједницама, осим у Београду.
„Потребно је да се договоримо о томе са коалиционим партнерима. У супротном, Српска напредна странка је увек спремна за изборе”, рекао је Вучић на седници Главног одбора странке.

„Или можемо да се договоримо или није крај света. Ко год било када жели на изборе, ми од избора никада нећемо бежати”, поручио је Вучић.

Он је рекао да се не може дозволити да су у Новом Саду и у неким другим локалним заједницама на власти коалициони партнери СНС који су на изборима „добили три пута мање од напредњака”.

Поштујемо коалиционе партнере, рекао је Вучић, али и поручио члановима странке из Новог Сада, Лесковца и Зајечара да не морају да брину и да ће „узети одговорност, али и морати да раде на много бољи и одговорнији нацин у својим локалним срединама”.

Он је рекао да СНС не тражи власт, већ елементарно поштовање и одговорност.

„Нећемо дозволити другима да се према нама односе као према некоме ко није довољно вредан на било ком месту у Србији”, нагласио је Вучић.

Према ранијим најавама, Главни одбор СНС бавиће се питањем коалиција на локалу и припремама за Скупштину СНС, која је планирана за крај септембра. Седници присуствују министри у Влади Србије из редова СНС, Горан Кнежевић, Марко Селаковић, Зорана Михајловић и Александар Вучић, који председава одбором.

Могућност промене власти у Новом Саду отворена је у суботу потписивањем Меморандума о усаглашавању политичког деловања у скупштини Новог Сада напредњака и одборничког клуба „Сви за Нови Сад”, који чине одбореници Српског покрета обнове и Ромске демократске странке.

 

Вучић: Нема промене власти у Београду

 

Оваквим наступом, Вучић је само потврдио да између њега и Драган Ђиласа постоји тајни политички пакт, о чему је редакција „Србин.инфо“ писала у више наврата. Овај савез, Ђиласу даје и велику предност у трци за првог човека Демократске странке, с обзиром на то да ако не постане председник жутог табора, Ђилас би, уз Вучићеву подршку, могао лако да поцепа странку, а затим привуче преко 50 одсто посланика ДС и тако већ у старту (попут некада напредњака) постане парламентарна политичка снага.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић потврдио је да је на седници Главног одбора странке једна од тема била власт у Београду, али је додао да остаје при својим ранијим ставовима када је та тема у питању, а то је да неће бити промене власти у Београду.

Вучић је новинаре после седнице ГО подсетио да је након мајских избора изјавио да не може да буде градоначелник будући да се зна како су грађани Београда гласали на тим изборима и додао да и данас тако мисли.

На питање новинара да ли то значи да остаје при томе да Драган Ђилас треба да остане градоначелник, Вучић је рекао: „Ниједног тренутка нисам говорио ни да ни не, никада то нисам на такав начин рекао. Ја сам рекао само да не могу да будем градоначелник, јер се зна како су људи у Београду гласали. И данас сам рекао да се мој став није променио”.

Он је навео да је о Београду више пута говорио и додао да ће када буде имао нешто ново то и саопштити.

На питање новинара да ли ће с одлуком о власти у Београду напредњаци сачекати док се не оконча расплет ДС-у Вучић је био изричит: „Апслутно не”.

 

Вучић: Провера сумњивих приватизација у 24 предузећа

Координатор Владе Србије за борбу против корупције Александар Вучић изјавио је данас да је почела провера сумњивих приватизација у 24 предузећа, као и у Фонду за капитална улагања и Развојној банци Војводине.

„Биће још много истражних радњи и неће бити заштићених”, рекао је Вучић новинарима после седнице Главног одбора Српске напредне странке у београдском Сава центру.

Он је рекао да је поред људи ангажован на тим случајева, али да су то ад хок (ад хоц) ангажмани, јер како је оценио, велики проблем представља то што Србија нема институције за системску борбу против корупције.

Према његовим речима Србија је тек почела да установљава те институције и очекује у том послу подршку Немачке, Русије, Сједињених Америчких Држава, Уједињених нација и других.