Прочитај ми чланак

Сукоб СНС-ДС може да доведе до прекрајања граница у Војводини

0


milan-ćuk1Милан Ћук: Отварам рeдовну конференцију за штампу Српске радикалне странке чија су тема овонедељна дешавања у Скупштини АП Војводине око заказивања седнице на којој је требало да буде фантомска радна тачка, за коју се Српска радикална странка није залагала, нити би подржала да та тачка дневног реда дође на скупштинско заседање.

Наравно, декларација о заштити законитости и уставности АП Војводине је плод неозбиљне маште у оквиду сукоба две зараћене стране – политичке опције – СНС и ДС. То је сукоб две случајне појаве на политичкој сцени Србије, које имају труп, а немају главу.

Ми, српски радикали, прилазимо овом проблему крајње озбиљно и не желимо да се бавимо политиканством, не желимо да то буде дневно-политичка прича, јер је то исувише озбиљна прича у који су СНС и ДС хтели да увуку не само Српску радикалну странку, већ два милиона људи који живе на територији Војводине.

Зашто би грађани АП Војводине, због сукоба две такве неозбиљне политичке појаве, морали да страдају, да долазе у проблем, да на свом простору имају узавреле страсти које нико не би пожелео. Очито да је неком потребан, из одређених само њима знаних разлога, сукоб између Београда и Новог Сада. Да ли је на основу тих дешавања АП Војводина следећа дестинација за прекрајање граница, изазивање сукоба и других негативних појава које смо већ видели на просторима бивше нам државе, а и садашње.

Давних година, пре избијања ратних сукоба на простору наше бивше државе говорио је Војислав Шешељ – човек који је далеко видео и тада, са те историјске тачке гледишта – да не треба тако да се ради, јер ћемо доћи у незгодну ситуацију, доћи ће до протеривања и ратних страхота ширих размера, како на простору Хрватске тако на простору БиХ, али нажалост, доћи ће и до прекрајања граница Србије, остаћемо без Косова и Метохије, Војводине, Рашке итд.

Нажалост, све то је данас видљиво и у протеклом периоду смо имали прилике да будемо до те приче.

Сви су они добили од Запада и америчке администрације задатке које морају да извршавају. Нажалост, планирано је да ову државу у наредном периоду воде нико други до Александар Вучић и Чедомир Јовановић. Ми који морамо бити на бранику не само патриотског дела, већ свих дешавања у Србији, спремни смо да се супротставимо тој сулудој замисли Запада. То је пројекат Запада и залагаће се да га спроведу у дело.

Да ли ће Србија као вечити бриселски студент и даље бити покуњена и имати власт коју не изаберу грађани Србије или они грађани који су лакомислени и буду преварени приликом избора због 2000 динара, џака од 25 килограма брашна, неке литре уља, џачића прашка за веш итд, да ли ће нам и даље Брисел и западне силе водити државу и по њиховим наређењима у дело спроводити власт која на тај начин дође?

Није седницу Скупштине АП Војводине отказао сам Иштван Пастор. Он је то урадио у договору са Бојаном Пајтићем, јер Пастор ништа не ради без договора са Пајтићем. Наравно, да би имали мало шире покриће, ту су увучени и коалициони партнери, посланичке групе које су присутне у коалицији у АП Војводини. Нас из опозиције нико није консултовао око тога. Двојац Пастор-Пајтић, потпомогнути од стране СНС, која се само декларативно залаже за неке ствари, а жели да се створи метеж и да у тој неморалној политичкој лудости преузму руковођење и тотално уништење Србије и преко Скупштине АП Војводине.

Али, тај двојац, председник Скупштине АП Војводине и председник Владе АП Војводине су двојац са кормиларом који се налази у Бриселу и својим даљинским управљачем управља њима.

Наравно, договор који су сада направили сматрају да ће бити испоштован и спроведен у наредном периоду. Значи да на дневни ред заседања Скупштине Војводине дође та тачка на дневни ред.

Српска радикална странка ће свим расположивим политичким средствима бити против да се уопште расправља о тој беспотребној тачки дневног реда. То је само први корак – можда наизглед безазлен – али будите сигурни да је то велики корак ка сепаратизму и многим будућим негативним дешавањима.

Зато ћемо све грађане Војводине позивати да буду на страни политике Српске радикалне странке, јер у Војводини живи највећи број људи из Лике, Кордуна, Баније, Босне и Херцеговине, Црне Горе. Имали смо прилику да видимо како је тај народ прошао и како је прошао народ са Косова и Метохије. Зар нам то треба у Војводини, или било ком делу Србије или света?

Српска радикална странка ће се залагати за толеранцију и уважавање и да програмска и идеолошка оријентација Српске радикалне странке буде до краја спроведена у дело. Јер, ако дозволимо да у Војводини сада ураде што су замислили СНС и ДС, сигурно је да ће се појавати болесне амбиције Албанаца према југу Србије. Још ће бити веће васкрснуће Чанака, Пајтића и осталих у Војводини. Добиће крила. А какве тек болесне амбиције очекује да спроведе Зукорлић доле на свом простору? Зато се искрено надам да ће усијане главе да колико-толико охладе, да ће схватити шта треба да се ради, шта је говорио Војислав Шешељ и шта говоре српски радикали.

Сигурно је да ће захваљујући Српској радикалној странци и људима који разумеју ту политику, не само у Војводини него и шире, бити много мирније и стабилније, да нећемо дозволити спровођење сулудих идеја које су замислили наши политички опоненти.