Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ ОПТУЖУЈЕ ЗАГРЕБ: Понашање Хрватске није добросуседско

0

nebojsa-stefanovic-2

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић осудио је напад на фоторепортере на граници Србије и Хрватске и рекао да ће тражити објашњење од хрватских власти. Он је рекао да су се хрватски полицајци нашли „у дубини границе Републике Србије“.

„Понашање Хрватске није добросуседско и не доприноси решавању мигрантске кризе“, сматра Стефановић.

Подсетимо, на граници Србије и Хрватске, Бапска – Беркасово, догодио се инцидент када је хрватска полиција одузела опрему једном британском фриленсеру и фоторепортеру АФП-а Андреју Исаковићу који је испричао шта се догодило.

„Кренули су на мене, викао сам да сам фоторепортер агенције Франс прес и да сам се јутрос легитимисао код њихових колега“, испричао је Исаковић.

Он каже да су полицајци били „прилично безобразни“, и да су „чак и псовали“.

Сниматељ Ал Џазире Бошко Бранковић каже да је задобио ударац од стране хрватске полиције, као и да им је одузета опрема.

„Био сам на десетак метара од ограде где стоји хрватска полиција која не дозвољава даљи пролазак миграната. Чекао сам колегу, а у једном тренутку осетио сам ударац у леђа, када су ме двојица полицајаца повукли у оближњи жбуњ из кога су ме изгурали на хрватску територију и рекли да сам сад у Хрватској и ухапсили ме због нелегалног преласка границе“, објаснио је Бранковић.

Рекао је да је сниматељ Ројтерса Бане Филиповић задобио ударац у леђа, али да је успео да се склони, па га нису привели. Како је додао, фоторепортера из АП-а су полицајци оборили на земљу и газили га, узели му фото опрему и бацили је на хрватску територију.

 

Извор: Курир