Прочитај ми чланак

Скандалозна изјава Ивице Дачића: Лаж да је Косово српско

0

dacicЧији је премијер Ивица Дачић, Србије или такозване државе Косово? Председник Владе дао је интервју у којем је изјавио нешто што ни један премијер на свету себи не би дозволио, а нема сумње да би због ових изговорених речи одмах био смењен, па чак и кривично гоњен.

Дачић је изјавио да се десет година лагало да је Косово српско и да је то чак озваничено и Уставом.

„Лагало се да је Косово наше, па је то чак и озваничено и Уставом. Данас, тај исти Устав ни најмање не помаже. Председник Србије не може на Косово. Ни председник Владе. Ни министри. Ни полиција. Ни војска“, рекао је Дачић за недељник НИН.

У ауторском тексту поводом десет година од убиства Зорана Ђинђића, Дачић је навео да је Косово готово десет година било табу тема и да о томе, званично, нико није смео да каже истину. По речима Дачића, Србима је дозвољено да само – напусте Косово. „Толико је оно наше и толико на њему важи наш Устав и наши закони“, оценио је Дачић.

Премијер је указао да Србију чека недовршен посао дефинисања сопственог простора, успостављања стварних државних граница, као и покушај да се од Косова, пре свега за Србе који тамо живе, спасе што се спасти може, и обезбеди им нормалан, безбедан живот и јасну будућност.

„На тај начин, и само на тај начин, и Србија ће имати будућност“, оценио је Дачић.

Агенција Ројтерс оценила је да је Дачићева изјава најновији знак да је Београд направио историјски заокрет у журби да осигура преговоре о пријему Србије у Европску унију.

(Србин.инфо, Бета)