Прочитај ми чланак

Пајтић и Чанак злоупотребљују новорођенчад у политичке сврхе!

0

Чини се да нема краја великоаутономашким манипулацијама и тенденциозним конструкцијама усмереним само ка једном циљу – дискредитацији државе Србије, не би ли се на било који начин, па и најнижим могућим средствима, очували стечени положаји и привилегије преко узурпираних државоликих функција.

Већ месецима траје пренемагање и изврдавање покрајинске администрације везано за оспорене одредбе Закона о утврђивању надлежности АП Војводине, у којима нам објашњавају како, јелте, није могуће оспорене одредбе ускладити са Уставом а да „света крава“ српске политике (читај: њихова држава у држави) не цркне.

Па онда следе објашњења како ће све те надлежности остати, а они ће, све правећи се невешти, извршити неке козметичке промене и вербалне редефиниције и све ће остати исто… И представништво у Бриселу, и Војвођанска академија наука, и главни град и све, све..

Ниједној функцији, привилегији или државоликој сепаратистичкој амбицији, дакле, неће фалити ни длака с главе – то они обећавају и чврсто гарантују нама, њиховим тзв. „грађанима Војводине“… Али једну оспорену надлежност они ће пожурити да што пре испоштују и да о томе раструбе на сва звона како их је зли Београд и зла Влада (а чија него зле Србије) натерала да баш ту надлежност под хитно укину, а то је да не исплаћују новчану помоћ трудницама и породиљама у северној Србији.

Дакле, за ово се неће борити, јер им згодно дође да нападају Владу Србије, и тако ће труднице оставити без помоћи због јефтиних политичких поена.

Покрет Српске Двери, чија је читава политичка акција мотивисана пре свега породицом и заштитом породичних вредности не могу остати неме, глуве и слепе на овакво понашање. Свакако да ми изражавамо чуђење да је таква једна одлука могла да се донесе од Уставног Суда, а да се не нађе од стране Владе Србије адекватна замена, и исплате трудницама и породиљама остану нетакнуте.

На моменте нам пада на памет и мисао да је и одлука Уставног Суда донета у дослуху Пајтића и његових страначких колега који већином чине тај суд и уз све оспорене надлежности бива провучена и ова којом би аутономаши могли да машу у свом рушилачком походу на државу Србију.

И ових дана, док се на све стране дебело љуљају њихове омиљене фотеље, када кампања Двери о њиховој непотребности и штеточинству скида маглу са очију заведеног и анестезираног народа, они извлаче своје тамне адуте и упућују најниже ударце.

Са градских и покрајинских медија поново се могло чути да „заслугом“ Уставног Суда Србије, Влада Војводине не може од 13. јула ове године да исплаћује помоћ за новорођенчад коју је до тада исплаћивала…

Повереништво Српских Двери у Новом Саду, а у томе има подршку целог нашег Покрета, најенергичније позива и захтева од Владе Србије да овај пропуст исправи. Упућујемо позив и да се свим трудницама и породиљама не само у северној Србији, већ и у целој земљи увећају средства помоћи, а да се онима које су оштећене у овим у најмању руку безобразним манипулацијама покрајинске бирократије надокнади неисплаћена помоћ.

Овим би се аутономашка клика најбоље онемогућила да одапиње отровне стрелице ка српској власти, а одлуке Уставног Суда Србије добиле прави смисао, а то је да се онемогући растакање и дезинтеграција државе.

 

(Двери)