Прочитај ми чланак

“Распада се БиХ“ ?

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Босна и Херцеговина очевидно у фази „дефинитивног распада“ који, наравно, може да траје дуже и брже, а што се њега тиче то би, како је рекао, требало да се догоди што је могуће пре.

„Да да Бог да се распадне (БиХ), што је могуће пре“, рекао је Додик, а пренели бањалучки медији. Он је, поводом негативног ревизорског извештаја о раду институција БиХ, казао да је БиХ „трула земља“ и да је јасно да као таква не завређује да постоји.

„БиХ бележи стално елементе немогућности свог постојања, а један од њих је не само та ревизорска прича, већ несумњиво и недавни наступ (председавајућег Председништва БиХ) Бакира Изетбеговића на Генералној скупштини УН“, навео је Додик.

Он је поновио да Изетбеговићев наступ и оно што је он у Генералној скупштини УН рекао није било усаглашено, а требало би да је у складу са Уставом. „Али, очигледно је да је БиХ у фази дефинитивног распада који, наравно, може да траје дуже и брже, а што се мене тиче – да Бог да да се распадне, што је могуће пре“, казао је председник Српске.

Канцеларија за ревизију институција БиХ дала је негативно мишљење у извештају о ревизији извештаја о извршењу буџета институција БиХ за 2011. годину.

Изетбеговић је недавно на Генералној скупштини УН изјавио да је „последњи тренутак да међународна заједница избегне да понови исту, катастрофалну грешку у Сирији, каква је довела до геноцида у Сребреници“.

 

( Танјуг )