Прочитај ми чланак

Паклени план жутог картела – медијска окупација Србије!

0

Одлазећи режим предвођен Демократском странком не губи време. Чињеницу да нова власт још није формирана, жути картел користи да у минут до 12, стави шапу на готово све штампане медије у Србији и на тај начин, уз антисрпско спиновање, крене у жестоку кампању против нове Владе.

 

Лицемерна и жустра негирања да руководство ДС, преко финансијера и тајкуна, не стоји иза приватизације "Политике" и "Вечерњих новости", управо су најбољи показатељ да се поражени режим већ спрема за нове (превремене) изборе, које уз помоћ својих медија жели што пре да издејствује.

 

Да видимо ко све од медија стоји на располагању, пре свих Драгану Ђиласу, али и Душану Петровићу, Слободану Хомену… Демократска странка директно контролише дневне листове Прес (Драган Ђилас) и Курир (Слободан Хомен), а индиректно Блиц (са већ чувеном хајком на Томислава Николића у предизборној кампањи). Најстарији лист на Балкану Политика је пала у руке тајкуна Мирослава Богићевића, блиског сарадника Душана Петровића, а слична судбина могла би да задеси и Вечерње новости, али и новосадски Дневник, који би требало да има посебну улогу у пропагирању "војвођанског проблема".

 

Другим речима, другосрбијанска опозиција би могла да контролише практично све дневне штампане медије, који и даље имају највећи утицај на домаће јавно мњење. Уз подршку омиљене српске телевизије Џорџа Сороша (Б 92) и Студија Б (популарне "Ђиласовизије"), нема сумње да ће жути табор имати одличну подршку у жестоком пљувању нове Владе ("црвено-црна коалиција, повратак у деведесете"…), али и у залагању за промену Устава, анти-косметску политику, федерализацију Србије и Војводине…

 

Зато би један од првих задатака Томислава Николића и нове Владе требало да буде завођење реда на српској медијској сцени (пре свега у РТС-у), али и ревизији спорних приватизација у медијима, што је случај са Вечерњим новостима и Политиком. Добар потез би био и укидање реклама и спонзорства од стране државних јавних предузећа (Телеком, ЕПС, НИС…) другосрбијанским медијима. Јер, ако се и даље дозволи анти-српска кампања и спиновање Ђиласове медијске машинерије, нова власт неће бити дугог века, па чак и да неким чудом све буде радила у интересу народа.

 

Јер, Србију чекају велики притисци, од економских, до оних везаних за Косово и Метохију и геј параду у Београду… Ако се нешто не промени, другосрбијански медији под контролом наставиће да сваку сарадњу са Русијом дочекују на нож, да шире ЕУ и НАТО пропаганду, да о страдању Срба на Космету извештавају као и овог Видовдана (док се пролива крв нашег народа, извештај о томе имаће место пред крај дневника, на дну новинских стубаца, умивен и дотеран, како не би дизао превелику тензију)…

 

Наравно, пласираће нам се теме попут геј параде и намештених политичких свађа, како би се српском народу скренула пажња са правих проблема.

 

Алексеј Димитријевић