Прочитај ми чланак

НА ПОМОЛУ ВЛАДА СНС-СПС-УРС

0

 

 

Српска напредна странка, коалиција око СПС-а и партија Уједињених региона Србије близу су договра о формирању нове Владе Србије, сазнаје „Србин инфо“. Ове политичке групације су близу договора и могле би већ следеће недеље да јавно објаве сарадњу.

 

До приближавања напредњака, социјалиста и региона (укупно 131 посланика, јер је Маја Гојковић своја два места наводно обећала демократама) дошло је после лобирања страних амбасада, а први пут се активно укључио и руски лоби. И поред тога што Руси у овој комбинацији не би добили искрене партнере, имали би знатно већи утицај на ову него на претходну владу.

 

С друге стране, Млађан Динкић био би нека врста еврогаранције, на чему инсистирају у Бриселу. Такође, Брисел и Вашингтон нису желели ни да чују за ДСС, па је у кратком периоду, преко подобних медија, креиран сукоб између демократа и Динкића, како би се припремила јавност за Млађин трансфер у табор напредњака.

 

У том случају, Борис Тадић би био пуштен низ воду, али не и Демократска странка.

 

Кец у рукаву „жутих“ за следеће изборе је Драган Ђилас, којем ће бити препуштено вођство Београда, иако би СНС, СПС и ДСС могли да формирају већину. Ђилас ће тако наставити да уз обилну популистичку реторику, глуми врхунског менаџера и на следећим изборима искористи незадовољство народа (а биће га сигурно због економске кризе и стезања каиша који нас ускоро очекују) и врати жуту гарнитуру на власт.

 

Уз то, Ђиласу ће у рукама остати и велики део медија, који ће и даље бити снажан део његове пропагандне машинерије. Да све буде још интересантније, демократама ће бити допуштено да формирају власт и на покрајинском нивоу у Војводини, на коју такође иде добар део буџета.

 

На овај начин, на српској политичкој сцени ће се и догодити велика КОХАБИТАЦИЈА, односно већина политичких партија ће на неки начин бити намирене. За узврат мораће да буду мање или више послушни Западу. Поставља се питање да ли је ово исход који су гласачи опозиције заокружили 6. маја на изборима?

 

Епилог је такав да је српски патриотски блок поново преварен постизборном комбинаториком, да је опозиција разједињена остала без две партије у парламенту (Двери и СРС) , а готово целокупна парламентарна политичка сцена усвојила програмску крилатицу да Европа нема алтернативу…

 

Алексеј Димитријевић