Прочитај ми чланак

Министар енергетике Зорана Михајловић: Следе нова хапшења

0

Комплетна Српска напредна странка (СНС) стоји уз првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића и Владу Србије у борби против корупције и криминала, изјавила је  функционер СНС Зорана Михајловић и у склопу те борбе најавила нове акције у сектору енергетике наредних недеља.

Михајловић, која је и министарка енергетике и животне средине, рекла је на конференцији за новинаре да „случај Дулић не представља политички прогон, јер је тај предмет почео да се обрађује много пре него што је формирана нова влада, али да није постојала политичка воља да се процесуира.

То је предмет који је остао и у списима покојне председнице Савета за борбу против корупције Верице Бараћ и међу предметима, које је поменула Европска унија, рекла је она и додала да ће у наредним недељама свакако бити и нових случаја.

„Подржавамо напоре владе у борби против криминала и корупције, јер мислимо да је то једини начин да Србија добије шансу, да постоји и опстане“, рекла је Михајловић.

Према њеним речима, напади на председника СНС, због одлучне борбе долазе од оних који желе да царство криминала опстане.

Она је навела пример министра пољопривреде и функционера СНС Горана Кнежевића, бившег градоначелника Зрењанина из редова ДС, који је, како је рекла држан у притвору 13 месеци, за време прошле владе и то назвала политичким прогоном.

„Који данас постоји политички прогон у овој земљи са овом владом“, упитала је Михајловић и закључила да не постоји ниједан.

Михајловић сматра да ће ти напади бити још жешћи у наредном периоду.

Министарка енергетике очекује од Вучића да ће у наредне две недеље у борби против корупције бити предузете акције у области набавке струје и трговине угљем, али и осталим секторима енергентике, у којем се, како је истакла, проневере и крађе мере милијардама.

У 2013. године Електропривреда Србије неће набављати струју преко посредника, већ је директно резервисала одређене количине струје, навела је Михајловић и најавила да ће оно што се раније догађало бити испитано.

 

(Курир)