Прочитај ми чланак

Мило Ђукановић обећао Абанцима референдум о општини Тузи

0

Председник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић рекао је да ће наредне седмице бити расписан консултативни референдум о статусу градске општине Тузи са већинским албанским становништвом, као и да ће власт о том питању поштовати одлуку грађана регије Малесија.

Он је на промотивном скупу коалиције Европска Црна Гора у Тузима, најавио да ће одлука о расписивању референдума бити донета на седници Скупштине градске општине Тузи 4. октобра, 10 дана пре парламентарних избора.

„Ако смо тражили право за све нас да одлучимо у каквој држави ћемо живети, морамо доследно поштовати ваше право и вољу у каквој општини ћете живети, водећи рачуна о вашим интересима и како ћете створити услове да тај начин организовања буде економски одржив“, рекао је Ђукановић, преносе подгорички медији.

Он је грађанима Малесије рекао да не треба да брину, јер ће ДПС бити гарант да ће њихова воља бити испоштована

 

Црна Гора: Манс тврди да у бирачком списку има 6.000 покојника

Централном бирачком списку Црне Горе (ЦБС) је шест хиљада особа са правом гласа, иако више нијесу међу живима, објавила је данас Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС).

Део подгоричке штампе преноси наводе МАНС-а по којима ЦБС није усклађен са подацима Монстата са прошлогодишњег пописа становништва, а који се односе на популацију старију од 60 година.

МАНС је и претходних дана објавио податке о неправилностима у бирачком списку, где су су устврдили да је преко 14.000 дупло уписаних бирача, те њих преко око 1300 без матичног броја.

Министарство за информационе технологије, надлежно за бирачки списак, демантовало је ове тврдње и оценило да је ријеч о „манипулацијама“.

Према најновијим подацима, у бирачком списку тренутно има нешто више од 512.000 уписаних грађана, око 14.000 више него на парламентарним изборима у марту 2009. године.

Парламентарни избори у Црној Гори заказани су за 14. октобар.

 

(РСЕ)