Прочитај ми чланак

Медојевић: Бакир Изетбеговић добио милионе да помогне Милу Ђукановићу

0

Функционер опозиционог Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић оптужио је данас председавајућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да је „добио милионе“ да састави владу коалиције Европска Црна Гора с Бошњачком странком (БС).

Медојевић је на свом Фејсбук профилу написао да је „балканска конфедерација организованог криминала ових дана у очајничкој акцији да спаси своју централу – режим ДПС – СДП“.

– Изетбеговић је у истом дану одбио да се сусретне с (Томиславом) Николићем, због неких непримерених изјава о БиХ и пристао да помаже пуњачима горива за тенкове Караџићеве армаде на путу за Сребреницу да саставе владу с БС. Овакву политичку шизофренију може да објасни само цифра од неколико нула. Минимално пет – додао је Медојевић.

Један од челника ДФ-а који је на изборима освојио 20 мандата и изашао с предлогом о формирању владе народног јединства, написао је на свом профилу и да ће „прљави милиони од дроге формирати Владу Црне Горе“.

– Нешто ће лећи и овим куририма из врха БС, запослиће 500 својих акивиста у државној администрацији, неки ће се нелегални објекат на мору легализовати. Бакир ће бити богатији за који милион, изградиће се која нова џамија – додао је Медојевић.

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић завршио је данас дводневну посету Црној Гори.

Он је раније рекао да његова посета није „темпирана“ после избора, већ да је раније договорена, али и навео да је Бошњачка странка респектабилан политички фактор у Црној Гори и да ће је охрабрити да „допринесе њеној стабилности“.

БС је с освојена три манадата у позицији да утиче на формирање нове владе, јер коалиција Европска Црна Гора Мила Ђукановића с 39 мандата нема већину да самостално формира већину.

 
Ђукановићева коалиција и БС преговарају о формирању владе, а договор је најављен за наредну седмицу.

 

(бета)