Прочитај ми чланак

Док се будемо одрицали Космета, бавићемо се геј парадом

0

Српски медији се полако спремају за главну тему ове јесени. Не, није у питању могућа ескалација насиља на Косову и Метохији или нови притисци на Србију да се одрекне своје јужне покрајине, већ овогодишња геј парада, којом ће се Србија наредних месеци бавити као да нема ни један други проблем.

 

У промоцију самозване параде поноса, очекивано је ових дана искоришћен и фестивал "Егзит".

 

По свему судећи, док се будемо одрицали Косова и Метохије, бавићемо се парадом хомосексуалаца и наметањем новог лажног система вредности, који пропагирају разне геј НВО. Нема везе ни што ЛГБТ невладине организације својим деловањем готово и не помажу хомосексуалним особама, већ углавном нападају државу Србију, Српску православну цркву и породицу као стуб друштва.

 

Тужно је што ће у исто време када Шиптари већ отворено најављују ново насиље над српским становништвом на Космету, у Београду сви причати о геј паради, која под маском демократије и толеранције, намеће хомосексуализам и геј бракове као нови систем вредности, односно замену за стари (породица, црква, патриотизам).

 

Један од организатора Параде поноса 2012. Бобан Стојановић изјавио је да организатори из године угодину добијају све већу подршку што их охрабрује да ће ове године Парада бити коначно и одржана.

 

Стојановић је на трибини у оквиру фестивала Егзит рекао да Парадом поноса желе да разбију страх ЛГБТ чији су припадници још уплашени и погнуте главе на улицама градова Србије.

 

Певачица Марина Перазић је казала да често наступа у "геј клубовима" и да се тада осећа "фантастично".

 

"Радије наступам по 'геј', него по 'стрејт клубовима' јер ме у 'геј клубовима' не посматрају као објекат, него као личност", лупила је и остала жива Перазићева.

 

Активиста за људска права Горан Милетић рекао је да се свуда у земљама Европске уније одржава Парада поноса, а ове године ће први пут бити на Кипру.

 

Организатори трибине делили су посетиоцима Егзит фестивала летке "Прајд, нормално" на српском и енглеском и заставице у дугиним бојама на којима на енглеском пише "Љубав, вера, нада". Интересантно, ово је био предизборни слоган Српског покрета обнове на једним од избора деведесетих година прошлог века.

 

С. Суботичанин