Прочитај ми чланак

Додикове лекције Томиславу Николићу

0

Нова Влада и председник Србије су тек засели на власт, а већ су изневерили, пре свих Србе са Космета, а затим и своје гласаче. Јер, пре избора, Томислав Николић и Српска напредна странка су чврсто обећали да ће поништити све противуставне одредбе споразума које је потписао Борко Стефановић, као и да ће јавно изнети шта Европска унија тражи од нас по питању Косова и Метохије.

 

Али од антитадићевског режима на папиру, за сада смо само добили континуитет тадићевске квислинг политике. Чак ни шамарчина Мартија Ахтисарија, који је поручио да ни у лудилу не помишљамо на улазак у ЕУ док не признамо Косово, није отрезнила нову домаћу политичку елиту.

 

Уместо државничке реакције Београда на безобразлук главног шиптарског пропагандисте плаћеног крвавим новцем, ових дана је на сцени веома лоша глума и лицемерно понашање, како председника земље, тако и чланова Владе.

 

Тако премијер Ивица Дачић слеже раменима да и нова Влада, ето, мора да примени претходно потписане обавезе, а Млађан Динкић већ најављује отварање шиптарске канцеларије (амбасаде) у Београду!

 

У исто време председник Николић наставља са фолирањем у стилу Бориса Тадића – „нико нам не тражи да признамо Косово, то никада нисам чуо од наших европских партнера…“

 

Николићу као да није важно што из Брисела готово свакодневно стижу лепо упаковани притисци о неопходности укидања српских паралелних институција на северу КиМ. Нема везе што и деца у Србији знају да је избор или Космет или европски Титаник. Нова власт наставља да од народа прави ЕУ магарце и продаје му бриселску утопију.

 

И зато је председник Србије ових дана добио лекцију од свог колеге из Бањалуке Милорада Додика, који је у претходном периоду преко јеврејског лобија знатно ојачао своје политичке позиције. Док је Николић на оба ока зажмурио на петицију косметских Срба за поништавање споразума Стефановић-Тахири, председник Републике Српске је за само неколико дана одбрусио америчком амбасадору у БиХ да гледа своја посла, прозвао Београд што наставља преговоре са ЕУ док му Брисел отима Космет и истакао да ће Русија бити главни економски и политички савезник Репбулике Српске.

 

Шта би тек Додик одговорио Мартију Ахтисарију, можемо да претпоставимо.

 

Право питање је да ли можете да замислите Томислава Николића да води Додикову политику?

 

Алексеј Димитријевић