Прочитај ми чланак

Дачић: Изем ти унију у коју је геј парада улазница

0

Председник Владе Србије и министар полиције Ивица Дачић рекао је да питање геј параде није питање људских права, већ безбедности, и додао да ће њено одржавање зависити пре свега од учесника.

„Маните ме више тих прича о људским правима. Каква људска права, у питању је безбедност људи! Има земаља где нема геј параде, па су чланице ЕУ. Да ли је могуће да је то и даље главна тема, да се и даље бавимо геј парадом као главним проблемом, као улазницом у ЕУ, што је смешно“, рекао је Дачић новинарима у Врању.

„Изем ти такву унију у коју је геј парада улазница“, приметио је Дачић.

Он је рекао да истовремено нема разумевања ни за „психопате који прете да ће поубијати учеснике геј параде и који кажу да параде неће бити: „Не питају се у овој земљи ни „Двери“, ни „Образ“, пита се држава. Мало су се занели. У овој држави мора да постоји ред и закон или држава неће постојати“, рекао је Дачић.

„Ако буде безбедносних ризика и процена да ће доћи до великих нереда сигурно је да ће полиција предузети одређене мере, имајући у виду да није само шетња у питању већ манифестација од неколико дана“, рекао је Дачић.

„Када би она могла да буде одржана без безбедносних ризика – наравно да не би било проблема“, закључио је.

А  колико је српски премијер уствари популиста прочитајте овде:

Везе СПС-а и геј активиста !

( Танјуг )