Прочитај ми чланак

Вучић: Заштитићемо руске инвеститоре

0

МОСКВА: Први потпредседник Александар Вучић каже да Влада планира да реши проблем са препрекама на које страни инвеститори, укључујући и руске, наилазе у Србији.

Вучић је током дводневне посете Москви разговарао са потпредседником руске владе задуженим за питања одбране Дмитријем Рогозином измедју осталог и о руским инвестицијама у Србију.

„Планирамо да тај проблем решимо“, казао је Вучић одговарајући на питање новинара шта нова власт намерава да учини како би страни инвеститори, међу којима и руски, могли да остваре своја права у Србији, уколико су им она ускраћена, као што је пример са руском компанијом ЗААБ.

Та компанија је купила 25 одсто акција Воде „Врњци“ и према њеном саопштењу, већински власник јој не дозвољава да удје у управни подбор, нити да има приступ документацији, иако на то има законско право.

„Ми смо, на жалост, у не малом броју случајева сами криви за негативан однос страних инеститора, у овом случају руских, према нама“, казао је Вучић.

„Ми ћемо спречити сваку врсту бахатог, противозаконитог и осионог понашања свих оних који мисле да зато што имају контролу, мањинског власника могу да не уважавају“, навео је Вучић.

Додао је да ће Влада Србије истовремено радити на смањењу бирократске процедуре и доношењу бољих закона, који ће обезбедити повољније услове за стране инвеститоре.

Он је указао на јучерашњу изјаву амбасадора Русије у Београду Александра Конузина која говори о „новој клими“ у српско-руским односима, оцењујући да ће та „нова клима донети резултате“.

Вучић је рекао да је са Рогизоном договорено да „веома строго“ контролишу поримену (њиховог) договора.

 

(Бета)