• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Александар Вучић: Похапсићемо криминалце, вратићемо народне паре
Прочитај ми чланак

Александар Вучић: Похапсићемо криминалце, вратићемо народне паре

0

Оштро против криминала
Први резултати обрачуна са криминалом и корупцијом могу се очекивати наредних дана, рекао први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Први потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић најавио је оштрије и јасније мере у борби против криминала и корупције.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Вучић је рекао да се први резултати могу ускоро очекивати, већ наредних дана.

„Кључно питање за нас је ко је узео и како да вратимо народне паре. У том смислу институције државе Србије ће предузети неопходне мере у најскоријем периоду, када ћемо прећи са речи на дела“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, те институције ће морати да имају у виду да заштићених нема, без обзира на политичку и партијску припадност.

„Јачање институција представљаће залог за будућност, када направимо систем онда то неће зависити од појединца, већ ће бити као што то данас изгледа у Данској, Норвешкој или некој другој уређеној земљи са много мањом стопом криминала и корупције“, рекао је потпредседник Владе.

Вучић је рекао да ће се испитати спорне приватизације, на које је указала и тражила Европска комисија.

„Ми не желимо лов на вештице. Ми желимо да похапсимо оне који су опљачкали државу Србију, да процесуирамо оне који су дозволили да буду покрадене народне паре. Много важније од хапшења је чврстина оптужнице. Наше тужилаштво мора да има најчвршћу могућу аргументацију, како оптужнице не би падале“, навео је потпредседник Владе који је задужен за одбрану, безбедност и борбу против криминала и корупције.

Вучић каже да је пред Србијом тежак период, али да има наде да ће грађани већ следеће године живети боље.

Александар Вучић, који је и министар одбране, рекао је да очекује велике резултате у наменској индустрији и нова запошљавања у тој делатности.

Он је рекао да би у октобру у централној Србији требало да буде отворена нова фабрика за сложене борбене системе попут некадашње „Ђуре Ђаковић“.

„Бићемо неко ко ће у том тренутку моћи да извози више наоружања него данас“, рекао је Вучић и додао да ће 2. септембра у Србији бити организован аеромитинг на којем ће се приказати летелице САД, Француске и Русије.

На данашњој седници Владе, једна од тема била је и постављање спомен-плоче Аћиф-ефендији у Новом Пазару.

Вучић је рекао да је Влада дала налог министарствима правде и културе да поднесу предлог мера за отклањање одређених последица.

„Наравно да сви желимо најбоље могуће односе Срба и Бошњака и свих других народа у Србији, али нико не може и нема право да велича не оне који су били нацистички сарадници него и спроводиоци нацистичких идеја и идеологије“, рекао је Вучић.

 

(РТС)