Прочитај ми чланак

ПРЕОКРЕТ: ЛДП улази у Владу Србије

0

Zeljko-ozegovic

БЕОГРАД – Иако Либерално демократска партија није прошла цензус на изборима и нема ниједног посланика у парламенту, њени функционери, бар према писању листа Данас, могли би се наћи у Влади Србије! 

Како сазнаје овај лист, Жељко Ожеговић, кандидат Либерално-демократске партије за градоначелника Београда на прошлим изборима, требало би да добије функцију државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

На челу тог ресора је Кори Удовички, која је у владу премијера Александра Вучића ушла као нестраначки стручњак, а статус експерта имао би и Ожеговић, некадашњи председник општине Нови Београд и члан Градског већа Београда. Он ће у Министарству највероватније бити задужен за област локалне самоуправе.

Како Данас незванично сазнаје, Жељко Ожеговић има пуну подршку ЛДП и њеног председника Чедомира Јовановића за улазак у Владу Србије.

„Када већ на изборима 16. марта нисмо добили могућност да као странке помогнемо у обављању неопходних реформских послова у Србији, добро је да се шанса да помогне овом друштву пружила Ожеговићу, за кога смо и на београдским изборима сматрали да је најбољи човек за решавање проблема локалних самоуправа. За улазак у кабинет Кори Удовички на месту државног секретара Жељко Ожеговић ужива подршку ЛДП и Чедомира Јовановића“, речено је Данасу.

Подсетимо, у периоду када је Јовановић био потпредседник Владе Србије Удовички се налазила на месту министарке енергетике, потом је била гувернерка Народне банке, а њих двоје су до данас остали у добрим односима.

Ожеговић, који јуче није желео да потврди сазнања нашег листа, после мартовских избора је помињан као кандидат за једног од потпредседника ЛДП, констатује Данас.

Иначе, пре ванредних избора и коначних резултата по којима ЛДП није прешао цензус, доста се спекулисало да је Александар Вучић договорио са Чедомиром Јовановићем коалицију за формирање Владе. Остаје да видимо да ли ће се уласком Ожеговића то и десити и поред изборног краха ЛДП-а.  Улазак Ожеговића у Владу Србије био би потез којим би се дало вештачко дисање овој странци.

Извор: Данас