Прочитај ми чланак

Марти Ахтисари је изасланик и плаћеник албанских сепаратиста

0

Бивши изасланик УН за статус Косова, Марти Ахтисари, очигледно је и даље изасланик и плаћеник албанских сепаратиста, а такав утисак намеће и његова најновија отворено антисрпска и, уједно, проалбанска изјава да „Србију не треба пустити у Европску унију док не призна Косово”.

 

Врло утицајни Марти Ахтисари, добитник Нобелове награде за мир, односно за антисрпки конципиран „Ахтисаријев план за Косово”, који је окосница стратегије за сецесију Косова и Метохије и етничко чишћење јужне српске покрајине, у својој болесној србофобичности иде још даље. Дрско и императивно, он сугерише кључним међународним круговима не само да „Србију не треба пустити у ЕУ док не призна Косово”, већ и да јој „за узврат не треба нудити било какве уступке”, а то је много више од србофобије и буди сећање на извештаје немачке обавештајне службе БНД да је албанска мафија, за подршку независности Косова, Ахтисарију платила укупно око 40 милиона евра. Што преко тајних рачуна, а много више у „кешу” у виду „дипломатске поште”, тај силни новац Ахтисари је примио током трајања преговора у Бечу, о чему је БНД званично обавестио и генералног секретара УН Бан Ки Муна.

 

Коментаришући (за загребачки „Вечерњи лист”) изјаву председника Србије Томислава Николића да „неће признати Косово чак и по цену да његова земља-не уђе у Европску унију”, Ахтисари је одговорио : „Ако желе у Русију, нека иду тамо”, чиме је, изгледа, исказао жељу за етничким чишћењем и централног дела Србије и „ширењем” лажне државе Косово „макар” до, рецимо, Ниша.

 

Српско национално веће северног КиМ поздравља одлучност српског председника Николића и нове српске Владе да очувају територијалну целовитост и суверенитет српске државе и не признају „независност” Косова ни по цену да Србија не постане члан ЕУ, а Мартију Ахтисарију, гласноговорнику многих светских центара моћи, поручује да ужива у парама шиптарске мафије и престане да брине о томе који ће пут изабрати Србија и српски народ.

 

(СНВ северног КиМ, Косовска Митровица)