Прочитај ми чланак

ЕУ би ово да купи али не да САД: Су-35, Јак-130 и хеликоптер Ка-52

0

Su-35_ljsdu(Факти)
У Париском предграђу, Ла Буржеу 23. јуна завршава се 50. јубиларни аеромитинг. После прва четири дана напорног рада експерата за тржиште ваздухоплова, у просторије изложбе ушли су посетиоци. Историјски аеродром препун је љубитеља ваздухоплова, а на аутопуту северно од Париза чести су застоји у саобраћају.

Комерцијални резултати највеће авио-смотре у Европи поновили су успех из 2011. на потпуно задовољство француских организатора. Укупан износ закључених уговора премашио је 100 милијарди долара.

Према прорачуну Bloomberg-а, апсолутни победник у погледу наруџбина је европска Airbus компанија која улази у састав EADS концерна јер је протекле недеље закључила 241 уговор у укупном износу од 39,3 милијарде долара. Укључујући претходне наруџбине, овај концерн је увећан за 466 авиона, а амерички Boeing за 442.

Ове гиганте следе компаније ATR и Embraer, које су и даље лидери на тржишту авиона средњег долета, на које се последњих година пробија и руска авиоиндустрија.

Руска Обједињена авионска корпорација, ОАК,  затвара списак закључених великих уговора у Ла Буржеу уговором о 20 авиона „Сухој Суперџет-100”, продатих мексиканској компанији Interjet.

Главни извозни пројекат концерна „Иркут”, авион средњег долета МС-21, који је представљен на изложби у Ла Буржеу, улива наду, али серијска производња неће кренути пре 2017.

Како је за „Известија” рекао генерални директор ОАК, Михаил Погосјан „немогуће се  одједном пробити на давно подељено тржиште цивилних авиона”. Кашњења и технички недостаци нових авиона дешавају се свим компанијама, без изузетка. На саме пројекте нема примедби и сви се лиценцирају у Европи.

Према његовим речима, успех изложбе се не може сводити само на продају. Изложба има значај и за имиџ земље-домаћина, али и за њене госте. Сем тога, за Французе је, као и претходних година, Ла Бурже политички шоу на којем  је засијало читаво руководство земље.

После посете изложби премијера Ероа, министра одбране Ледриана, чак и министра иностраних послова, Фабиуса, долетео је и председник Франсоа Оланд. Долетео, у дословном смислу те речи, ефектно слетео у Ла Бурже модернизованим војним транспортером А-40 ОМ.

Без обзира на не баш импресивне комерцијалне резултате, за Русију је реално присуство на авио-изложби било принципијелно важно.

У домаћој авиоиндустрији очигледан је напредак, а у Паризу је она умела да покаже своје јаке стране, како у војној, тако и у цивилној области. Посебан значај имала је посета нашег министра одбране Сергеја Шојгуа.

Он је пажљиво „обрадио” француски и израелски штанд да би био упућен у тенденције иностране војне авиоиндустрије и, као и увек, подржао своје произвођаче. Тим пре што је наша борбена авијација овога пута сјајно наступила, изненадила конкуренте и обрадовала и министра иновацијама код Су-35, Ка-52 и Јак-130.

На молбу „Известија”, резултате у Ла Буржеу прокоментарисала је представник државне корпорације „Ростехнологије”, Јулија Лебединска.

За „Ростехнологију” визит-карта био је вишенаменски Су-35 и извиђачко-борбени хеликоптер Ка-52 „Алигатор”. Оба пројекта су први пут демонстрирана у иностранству. На највећој смотри светске авионске индустрије наша премијера изазвала је праву сензацију извођењем, током показног лета, јединствених акробација напредног пилотирања.

Према оцени представника „Ростехнологије”, најважнија карактеристика обе летелице јесте да су опремљене домаћом авиоником коју је произвео концерн КРЕТ.

Систем за навигацију Су-35 аутоматски одређује положај авиона без коришћења сателитских система, чак и приликом прекида везе са земаљским службама.

Исти такав систем имаће и будући Т-50 (ПАК ФА). 

Купци су такође показали велико интересовање за другу руску новост – Ка-52 „Алигатор”.

У поређењу са претходним моделом Камова „Црном ајкулом”, нови борбени хеликоптер може се похвалити одличним навигационим системом „Арбалет”, захваљујући којем је постао прикладан за све временске услове и лако се сналази у случају електронских сметњи.

Ка-52 може истовремено да гађа два циља вођеним ракетама високе прецизности.

Радује чињеница да је овде, у Француској, једна од филијала „Ростехнологије”, Уралска фабрика цивилне авијације, потписала споразум о производњи у Русији лаких авиона са економичним дизел моторима нове генерације. Њихов партнер је аустријска компанија Diamond Aircraft Industries.

Код нас је сада сектор лаке авијације у дубокој кризи. А јефтине летелице од пластике намењене за неколико људи пружају могућност да решимо проблем са удаљеним местима и учине рентабилним регионални авионски превоз. Како сматрају експерти у „Ростехнологији” потребе тржишта сада износе  најмање 200 таквих авиона.

Главна тенденција развоја светске авијације у Ла Буржеу били су авиони на електричну енергију. Неки од њих већ су комерцијална реалност, иако је до почетка серијске производње путничких авиона на електричну енергију још далеко.

Компанија EADS изложила је Е- Fan – концепт авиона туристичке класе у потпуности на електричну енергију. Авион је израђен од угљеничких влакана, тежак 550кг, распона крила скоро 10м.

Емануел Жубер, руководилац за нове пројекте у компанији  EADS, изјавио је за „Известија” да је први лет предвиђен за септембар. По његовим речима овај авион са два пилота може остати у ваздуху до 45 минута и „прва је конкретна коцкица у авијацију будућности”.

За ратно ваздухопловство главни тренд изложбе биле су беспилотне летелице. За сада ту заостајемо и до недавно смо куповали лаке БПЛ у Израелу, а велике нам страни произвођачи нису уопште продавали.

Током прегледа израелских експоната, овој теми је министар Шојгу посветио посебну пажњу и обећао да ће ускоро нашу армију опремити дроновима домаће производње.

Од значајних иновација БПЛ, највеће интересовање изазвао је француски борбени стелт дрон Neuron. Произвођач, компанија Dassault изложила је перспективни модел у посебном стакленом павиљону да тајне детаља премаза кућишта не би биле доступне разгледању.