Прочитај ми чланак

САРАЈЕВО: 30 муслимана тукло 5 Срба – претили клањем и псовали „мајку четничку“

0

sarajevo

САРАЈЕВО – Мотоциклиста Небојша /61/, један од чланова Мото клуба „Чопер“ из Чачка који су нападнути јуче у Сарајеву, рекао је да су им нападачи псовали „четничку мајку“ и претили да ће их поклати.

Он је испричао новинарима да су чачански мотоциклисти дошли да посете Сарајево, да су претходно паркирали моторе, прошетали до Вечне ватре у центру Сарајева и у повратку их је код џамије напао висок плав мушкарац, са брадом.

Према његовим ријечима, нападач је пришао једном од мотоциклиста који је на себи имао прслук, испод којег је вирила мајица са српским грбом /двоглави орао/ и псовао му „четничку мајку“.

Небојша, чије пуни идентитет није саопштен из безбедносних разлога, рекао да је су се нападачу прво придружила још четворица непознатих лица, који су уз псовку претили мотористима да ће их поклати, те да неће успети изаћи из Сарајева.

Он је навео да је мотоциклиста скинуо мајицу коју су четворица непознатих мушкараца исцепала, након чега су им се придружило више од 20 људи који су почели да туку Чачане.

Небојша је рекао да мотоциклисти нису знали где да беже, те да је он ушао у једну продавницу и затражио помоћ, међутим, био је избачен из ње.

Према његовим речима, на место напада прво су дошла четири полицајца, затим још два, који су почели да пишу шта се догодило. Чуо је да разговарају преко мотороле са неким ко је рекао полицајцима да мотоциклисте изведу из Сарајева, а да затим поцепају записник и да не пишу пријаве.

Небојша је рекао да је од једног пролазника чуо да је комплетно место напада покривено камерама.

Према његовим речима, мотоциклисти су, након што су сместили у болницу свог најтеже повређеног колегу, дошли у станицу полиције Пале, да дају изјаву о свему што им се десило у Сарајеву.

 

Петорицу чланова Мото клуба „Чопер“ из Чачака претукло је поред Бегове џамије у Сарајеву 30-ак људи, који су у тој тучи једног мотоциклисту теже повредили.

„Најтеже повређеном мотоциклисти сломљен је зуб и нос, био је сав у крви, нисмо могли да му зауставимо крварење. Чак ни лекари из Хитне помоћи нису у томе успели, јер је реч о човјеку који има дијабетес и висок притисак“, додао је Небојша.

Извор: Срна