Прочитај ми чланак

ЗЛАТНО ДОБА Аце „Србина“: Могло је 2010. у Пећи, а 2021. не може ни на Цетињу!

0

Осим потпуног државног колапса како Црне Горе тако и Србије, сведоци смо и колапсу Српске православне цркве. Патријарх не помиње Пећку патријаршију, где му је заправо седиште. Ђукановић и Вучић би да искористе сплет несрећних околности, па да после смрти Амфилохија и Атанасија, подјарме СПЦ, сви заједно на линији даљег регионалног разарања српског националног корпуса и идентитета, а по налогу западних газда.

Октобра 2010, Патријарх српски, Иринеј (Гавриловић), дошао је тамо где припада, у Пећку патријаршију. Увео га је блаженопочивши митрополит Амфилохије. Иако је свеже самопроглашена „Репубљик Косова“, са све Харадинајем и Тачијем жестоко протествовала, у присуству 6.000 православних верника са АП КиМ, региона и дијаспоре, у саслужењу владика и митрополита СПЦ и уз присутне представнике и високе делегације православних цркава и других конфесија, надбискупа београдског, те комплетног дипломатског кора из Београда, шефова УНМИК-а, ОЕБС-а, КФОР-а, ЕУ, председника Србије Бориса Тадића, секретара Савета за Србе у региону и дијаспори, Млађана Ђорђевића, Иринеј је увођењем у трон и званично постао – Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски.

Патријарх српски, Порфирије, ових дана спрема се да без присуства народа, Епископа будимљанско-никшиц́ког, Јоаникија, устоличи у Митрополита црногорско-приморског. Уз незапамћену количину политичких ујдурми и острашћености у режији Ђукановић – Вучић, све личи на то да ће на свеопште чуђење још увек неутроњени Архиепископ пећки устоличити Митрополита црногорског без присуства верујућег народа, а уз присуство шачице политичара који се одавно показаше као антихристи. Наравно, за све је крива „Корона“ и „велика“ брига антихриста за свенародно здравље. Па ко прогута – пријатно му било.

Осим потпуног државног колапса како Црне Горе тако и Србије, сведоци смо и колапсу Српске православне цркве. Патријарх не помиње Пећку патријаршију, где му је заправо седиште, а будући митрополит изгледа пристаје да води цркву са народом негде у позадини. Уместо канона, у првом плану су заплене кокаина, машине за млевење људи, војвођани, косовари и остале измишљене нације, медијско све и свашта, само да се скрене пажња са регионалних спрега држава и мафије, или боље речено пљачкашких талова сектопартија и братомафија. И Ђукановић и Вучић би да искористе сплет несрећних околности, па да после смрти Амфилохија и Атанасија, подјарме СПЦ и сруше Кривокапића. Све заједно на линији даљег регионалног разарања српског националног корпуса и идентитета, а по налогу западних газда.

Без обзира на околности и крајњи исход црквених дешавања у Црној Гори, али и Србији, евидентан је тренд опасног и убрзаног урушавања унутрашњег система вредности и канона СПЦ, што утиче на опште стање нације, па и државе. Патријарх српски одмах би морао да предузме одлучне кораке на утемељењу своје пуне титуле, угледа цркве и вере народа у њу, те одјури у Пећку патријаршију колико га ноге носе и тамо остане.

Из међународних извора долази информација да је то потез који би забио глогов колац не само у сваку даљу косовску „независност“, већ и у пројекат „Отворени Балкан“, кога творци из сенке у интерној комуникацији зову „WBW“ (Western Balkans Wormhole) или западно-балканска црвоточина, алудирајући на даље тихо растакање Србије под утицајем „Велике Албаније“. Тај пројекат између осталог укључује стварање нових нација на територији Србије, од којих су „косовари“ већ никли, а „војвођани“, или „војвођари“ како их WBW пројектанти зову, управо се промовишу. На стенд бај режиму су „пазарци“. Циљ је избрисати национални идентитет што већем броју Срба и претворити их у националне мутанте, чиме се стварају предуслови за даље цепање Србије по принципу права на самоопредељење.