Прочитај ми чланак

Жена преминула од убода стршљена код Чачка: Одмах почела да се гуши

0

У Општој болници у Чачку су потврдили смрт педесетседмогодишње жене, која је преминула од последица уједа стршљена

Педесетседмогодишња жена из околине Чачка преминула је јуче од последица уједа стршљена. Она је почела да се гуши буквално истог тренутка када је инсект убо, а према речима родбине, преминула је на путу за чачанску болницу. Село у којем је несрећна жена живела са супругом и сином од Чачка је удаљено нешто мање од 20-ак километара, преноси Информер.

– Све се одиграло синоћ између 19 и 19.30 часова. Жена је уочила стршљена који јој је летео око главе и покушала је да га истера машући крпом. У тим покретима, она га је оборила на под и уместо да га згази ногом, она га је згњечила истом том крпом. Стисла је стршљена прстима, тада је задобила ујед – прича рођака несрећне жене која додаје да су истог часа позвали Хитну помоћ.

Рођака додаје да је гушење почело истог тренутка.

– Рођака почела да се гуши буквално истог тренутка када је стршљен ујео, одмах је почео да јој натиче језик. Када је Хитна стигла једва је давала знаке живота – прича кроз сузе рођака додајући да су присутни учинили све што су могли, али да се све одиграло у тренутку.

Родбина је у шоку, а додају да није ни знала да је алергична.

– Сви смо у шоку, инсеката ове године има на све стране, нарочито код нас којима су домаћинства поред реке или шуме, као што је и њен случај био. Жена је била релативно здрава, мислим да није ни знала да је била алергична – прича рођака.

У Општој болници у Чачку су потврдили смрт педесетседмогодишње жене, која је преминула од последица уједа стршљена.

Лекари упозоравају да ујед стршљена има веома висок реакцијски импулс, због чега је неопходна хитна и брза интервенција. Особе које имају утврђен ризик од добијања алергијских реакција било које врсте, увек код себе морају имати прописан лек, а најчешће је то неки из групе антихистаминика, кажу лекари.