Зашто су нацисти узели за свој симбол орла уздигнутих крила?

0

И три растављена подигнута прста су нацистички знак, асоцијација на канџе орла – птицу грабљивицу .

Нацистички поздрав и злоупотреба симбола… Сви они који се баве истраживачким радом у својим областима, првенствено новинари истраживачи врло лао су могли уочити и протумачити симболе оних који су против човечанства таквог какво је , који себе виде као надљуде бића вишег ранга и интелекта , супериорне у односу на друга бића и друге људске расе.

У питању је расизам, још давно укорењен у онима који су поробљавали туђе земље , који су људе користили као робове , који су експоатисали природне ресурсе земље коју су освојили .

Отуд и она изрека : – Ради као црнац . То се у ранијим временима манифестовало појавом Кју Клукс клана , који су палили куће црнаца … Њихов одани следбеник био је и Адолф Хитлер нациста , који је себе доживљавао као натчовека , сматрајући све друге расе осим беле, за бића ниже категорије…, те отуд не чуди искорењивање Јевреја, Рома , Срба итд …

Нажалост и у садашњости се човек сусреће са аветима прошлости и повампиреним нацизмом , те није изненађујуће што се у неким земљама готово јавно слави Хитлеров рођендан. Осим што је био познат по нацистичком симболу који је стилизован и преобучен , преузет управо од Кју Клукс клана такозваној ‘’свастици‘’ озлоглашеном кукастом крсту , препознатљив је и нацистички поздрав , који у преводу значи узлет орла . Зашто орао ?

Орао као супериорна птица , грабљивица , издржљива и која може јако дуго да гледа у светлост , Сунце рецимо . Ништа не изненађује што је нацистичка застава била са црвеном позадином, са црним орлом и са свастиком испод ногу орла. Хитлер је стварајући Трећи Рајх покушао да пороби свет својим сулудим идејама.

Али имао је у плану и резерве планове , уколико се изјалови Велика Немачка прочишћена од свих других раса , у игру се ускочити резервни играчи а то су веровали или не – Албанци . Застава Албаније такође има црвену позадину , у средишту два црна орла , али дубљом анализом се долази и до свастике -кукастог крста који је скривен на застави .

Шта им је заправо циљ готово директно да је рекао и покатоличени Имбрахим Ругова – Петар , који се сликао испред заставе ‘’ Независног Косова ‘’ на коме пише – Дарданија … Циљ је стварање Велике Албаније , нацисти се појављују у другом обличју , а ни остали расисти света не мирују . Кад се сетите приче како су ‘’ каубоји ‘’ истребљивали Индијанце , црвенокожце и сабијали их по резерватима . А упућени добро знају које су то европске земље настаниле америчку територију .

Такође и три растављена подигнута прста су нацистички знак . асоцијација на канџе орла – птицу грабљивицу .

Иза стварања Велике Албаније крију се Хитлерови следбеници – нацисти и њихове визије које нико на планети не би смео да дозволи да се остваре , јер би у питању био међународни рат , иза којих се крију и верски ратови и борба за превласт и енергенте . Идеју Велике Албаније међу првима је прихватила и Црна Гора , што и не чуди јер су ДНК анализе показале да су Србима ближе све друге нације из окружења а да најмање сличности имамо са Црногорцима .

Славица Јовановић, новинар и књижевник

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!