Прочитај ми чланак

„Опсадно стање“ на Маракани, жандармерија блокирала стадион Звезде

0

На стадиону Црвене звезде је тренутно "опсадно стање", и то на целом потезу од клупских капија и зграде Спортског друштва, па све до краја јужне трибине стадиона "Рајко Митић".

Од чувене “зелене капије”, службене на коју долазе играчи на тренинге, па све до крајњег врха и службеног паркинга, није могло да се приђе од појачаних снага жандармерије.

Printscreen Nova S

Она је долазила чак и у појачаном саставу, био је блокиран сваки прилаз, са обе стране, из Булевара ослобођења и из Љутице Богдана, а од нашег извештача са лица места, забележено је и да нису пуштани навијачи који су само желели да оду до клупске или продавнице навијачке групе “Делије”.

Наоружани специјалци су “експресно” слали назад све који су желели да дођу на стадион, а то је важило чак и за запослене у клубу.

Једино регуларно функционишу два кафића која се налазе на простору између просторија Спортског друштва и платоа код благајни Маракане, јер они нису повезани са објектима клуба.

Због опсадног стања, станари околних зграда и остали знатижељници су се окупили и на томе је остало – нико није могао да дође до информације шта се дешава, а оваква “изолација” Маракане заправо траје од среде увече, само је у јутарњим часовима дошло до смене полицијских снага.

У једном тренутку, кроз улицу Рајка Митића, прошло је и возило хитне помоћи у пратњи полиције.

Иначе, у току ноћи и јутра у среду и четвртак, појачане полицијске снаге се су виделе у многим деловима Београда.

У току ноћи ухапшено је и задржано 16 особа осумњичених за удруживање ради извршавања тешких кривичних дела међу којима су отмице и убиства, саопштио је тужилац за организовани криминал Младен Ненадић.

Саопштено је и да су у току претреси и увиђаји на 30 локација, а према 16 лица донето је решење о задржавању и они ће бити спроведени Тужиоцу за организовани криминал, познато је и да су ухапшени Вељко Беливук и Марко Миљковић.