Прочитај ми чланак

Жале се да је прескупо, а сви дошли: Нема где игла да падне

0

Најпосећенија српска планина током новогодишњих празника јесте Златибор, на којој према подацима Туристичке организације борави око 50.000 посетилаца. Да је узаврело на овој популарној локацији показују и фотографије са Краљевог трга на који током вечерњих концерата, али и дневних шетњи није имала где ни игла да падне.

„Све се жале скупо и бетонирано, шта ћемо на Златибору, а ево сад за Нову Годину на хиљаде људи похрлило код нас. Посла има толико да главу не можемо дићи по читав дан. Кафићи су крцати, шеталиште, не памтимо да је било овако пуно ни пре короне“, каже за РИНУ Драгица Михајловић која сезонски ради на овој српској планини.

Лепо, сунчано време ишло је на руку угоститељима и хотелијерима, па су сви локали на централном Краљевом тргу јуче и данас пуни. Гужва је приметна и на другим атрактивним златиборским локацијама. Голд Гондола обориће рекорд и провозати свог 500.000 путника, а многи посетиоци одлучили су се да обиђу и водопаде у Гостиљу и Стопића пећину.

„Ово је пун погодак што смо за новогодишње празнике, дошли на Златибор. Прелепо је и сјајна је атмосфера, време проводимо на отвореном, у шетњи, наравно неизбежно је и фотографисање“, рекла је Маја Песоцки, туристкиња из Београда.