ВУЧИЋУ, ЈЕЛ И ДАЉЕ СМЕШНО: Потврђен ПЕТИ случај короне у Србији

0

У Републици Србији је до 18 часова 10. марта 2020. године регистровано укупно 5 потврђених случајева COVID 19

До 18 часова 10. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 117 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 18 часова, 10.03.2020. године тестирани су узорци девет особа од којих је један био позитиван и осам негативних на нови корона вирус.

Бројни грађани су јављали да су претходних дана чак и авиони из карантин зона Италије, Кине слетали, а путници нису пролазили никакву посебну процедуру. Добили су бројеве телефона на који могу да се јаве ако осете симптоме грипа уз препоруку да чешће перу руке.

Чак и они који су инсистирали да се тестирају одмах по слетању у Србију, плашећи се да иако немају симптоме могу да пренесу коронавирус својој породици јер долазе из „црвене зоне“, нису могли да се тестирају на лицу места (као што је од епидемије коронавируса пракса у готово свим земљама Европе и многима у свету), већ су добили иста упутства као и други путници уз препоруку да могу да се ставе у самоизолацију и да се наредних дана јаве да провере крв, посебно ако имају симптоме грипа.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!