Прочитај ми чланак

Вучићево Удба судство – Сарадница вишег тужиоца ухваћена у крађи новчаника!

0

Нови скандал потресао је Више тужилаштво у Београду (ВЈТ), након што је пре неколико дана, тужилачка сарадница К. М. ухавћена у службеним просторијама како краде новчаник једне колегинице. Како сазнаје "Нова", осумњичена сарадница је недавно, на захтев и препоруку вишег тужиоца Ненада Стефановића, пребачена из Трећег основног тужилаштва у ВЈТ, а потом је, такође његовом одлуком, враћена назад како би се читав случај заташкао.

Како за „Нову“ открива добро обавештен извор, тужилачка сарадница К. М. нашла се у ВЈТ одлуком тужиоца Стефановића, као један од истакнутих чланова његовог фантомског Удружења судија и тужилаца.

„Стефановић већ месецима покушава да своје људе распореди по ВЈТ како би имао потпуну контролу, али очигледно да кубури са професионалним, одговорним и моралним кадровима. Сарадница коју је међу последњима пребацио у ВЈТ ухваћена је у крађи, што је изазвало незапамћен скандал међу запосленима у тужилаштву. Заменица тужиоца која је умало била жртва пљачке затекла је млађу колегиницу како покушава да јој украде новчаник. Шокирана, она је о свему обавестила Стефановића и управу тужилаштва, који су из места покушали све да заташкају“, казао је за „Нову“ извор из Палате правде.

Он додаје да је о свему начињена службена белешка, али да жртва разбојнице није имала намеру да допусти да се случај на томе заустави.

„Инсистирала је да се поднесе кривична пријава и покрену све законом прописане радње, али у томе није наишла на Стефановићу подршку. Свестан да би овај скандал могао и њему озбиљно да нашкоди, Стефановић је својим најближим сарадницима наредио да случај не сме да „изађе“ из ВЈТ и да ће све решити у свом дворишту. Жртви је рекао да сачини белешку, а потом је одмах контактирао Треће ОЈТ како би К. М. вратио назад. Међутим, ту је наступио проблем“, каже наш извор.

Очекивано, вест о крадљивици у ВЈТ убрзо се проширила и по другим тужилаштвима, а посебно у Трећем ОЈТ где је претходно радила.

„Испоставило се и да су тамо пријављиване крађе, од вреднијих ствари, па све до ситница које су нестајале по канцеларијама, слаткиша или тоалет папира. На Стефановићев захтев да се К. М. врати назад, тамошња тужитељка је рекла да је то немогуће јер је њено место у међувремену попуњено. Због тога је друга сарадница упућена у ВЈТ, док се К. М. на послетку вратила“, каже наш саговорник и додаје:

„Стефановић је у међувремену успео да уђе у клинч са колегиницом која је пријавила крађу, револтиран што је без његовог знања обавестила Апелационо и Републичко тужилаштво о овом догађају. Запретио је да ће против ње због тога поднети дисциплинску пријаву, док је једна од најближих сарадница напала оштећену колегиницу јер је „оцрнила крадљивицу о службеној белешци коју је саставила“. Она је пак рекла да уколико Стефановић не поднесе пријхаву, да ће је поднети она. Успео је од жене која је жртва у овом случају да направи негативца, како би заштито крадљивицу јер је његов кадар. То је недопустиво“, завршава наш саговорник.

„Нова“ је покушала да добије коментар из Вишег тужилаштва у Београду, али одговор на питања послата мејлом нисмо добили до обајвљивања текста.

Подсећамо, ово је трећи скандал који у последњих десетак дана потреса Више тужилаштво у Београду. Претходно, Стефановић је на ходнику вербално напао заменика из Другог ОЈТ и члана Државног већа тужилаца Предрага Миловановића, а потом тражио од судске страже да га избаце из Палате правде – јер му се није јавио на ходнику. Потом је преко режимнских таблоида почео са њим да се обрачунава да би на крају, поднео дисциплинску пријаву.

Такође, његова срадница и шефица Посебног одељења за сузбијање корупције Жељка Николаидис изазвала је саобраћајну несрећу у центру Београда, када је на пешачком прелазу покосила и тешко повредиула старијег мушкарца. И овај случај је остао заташкан и до данас се не зна да ли је против ње поднета кривична пријава.