Прочитај ми чланак

Вучићева „бућка“ за легитимитет избора: Ево зашто му је битан референдум

0

Да сам ја Вучић и да знам да ме народ презире и бојкотује моје изборе (што је једном већ урадио и Запад ми је прогледао кроз прсте), да знам да бираче на изборе не могу више да намаме ни лева ни десна опозиција (делом ухлебљена на буџету заједно са фамилијом) и да знам да ће ме западни ментори експресно пустити низ воду ако нисам у стању да анимирам ни 40 одсто народа да испоштује моје изборе (уз сву логистику Запада и покривање диктатуре и крађе) јер избори само и служе за ставарање привида демократије у Србији док између њих испуњавам све агенде... Да знам све то, као идеално решење за све ове проблеме у једном потезу расписала бих РЕФЕРЕНДУМ. Ево и зашто...

Тактика: Како намамити бираче на изборе 3. априла у 5 корака (да сам ја Вучић)

1. Први корак – Симулација избора

Не постоји генерална проба избора, не могу да се одглуме ни дуплирају, па како се прави симулација? Шта ли то наликује изборима, а није, а при том не смета западним менторима (питао сам за одобрење, рекли су може, али се снађи за 20 милиона евра јер је буџет за 2022. већ оптерећен изборима 3. априла)? Референдум! О чему? Ма, о било чему, идеално са конфузним питањем које делује и озбиљно и глупо и злокобно истовремено, а пре свега је нејасно тако да може да се о њему филозофски дискутује на медијима.

2. Други корак – Направити два режимска табора за “ДА” и “НЕ”

У обе опције „ДА“ и „НЕ“ ставити режимске кадрове, нека се свађају међу собом и глуме демократију у странци. Табор „ДА“, против кога је већина Срба, мора да предводи неко омражен у народу (за кога никад нико није и не би гласао). Значи, унука Стјепана Брнабића која ће својом појавом и мутавошћу толико да разбесни народ, да га натера да изађе и гласа „НЕ“. С друге стране, кад је мука ту је Ђука да на “Твитер спејсу” огади “НЕ”.

Слажем се са Бебом Поповићем, Вучић мора да остане изнад референдума, да не пропагира агресивно ниједну опцију. Ако прође “ДА”, Вучић отвара врата промени Устава по многим питањима, па и оном најважнијем о КиМ, ако буде “НЕ”, нема везе – и онако је пола СНС било против.

По истом моделу поделити контролисану опозицију, а уз њих ће и део неконтролисаних у опозицији да се упеца на бућкало.

3. Трећи корак – Бацање клетви на сваког ко антиуставни референдум доведе у питање

По Закону и Уставу (у свакој држави), референдум је аутоматски неуставан и не може да се одржи ако референдумско питање није у складу са Уставом.  А има ли бољег примера од Вучићевог референдумског питања:  “Да ли сте за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије” Значи референдум буквално позива на одбацивање и мењање постојећег Устава! Али, уз помоћ режима, контролисане опозиције и корисних идиота, то народ у Србији неће приметити јер „шта зна сиротиња раја“. На друштвеним мрежама се многи баве бацањем клетви на онога ко не жели да изађе на противуставни референдум, уместо да се договарао начин како да се СПРЕЧИ његово одржавање кад то већ није урадио Уставни суд. Јел се неко још сећа Црног?

4. Четврти корак – Не сме се ни под разно спомињати КиМ, сви да причају САМО о правосуђу

Технички, референдумско питање обухвата КОМПЛЕТАН Уставни акт и државу Србију (са Ким). Вучић НИЈЕ чак ни поднео захтев да Срби на КиМ учествују на референдуму (и тиме признао тзв. Косово као другу државу), а промена Уставног акта из референдума и те како може да се односи и на промену преамбуле да је Косово и Метохија јужна српска покрајина! Занимљиво, тек у петак поподне (14. јануара) је  стигао налог из западних амбасада тзв. Влади Косова да обезбеди референдум у недељу за Србе на КиМ.

Дакле, да се народ не досети, баш нико не спомиње Косово и Метохију током НЕ или ДА референдумске кампање. Гласачи се морају уверити да се референдумско питање о промени Устава односи само и једино на правосуђе (иако то уопште не пише у питању).

Правосуђе је болна тачка, епицентар неправде и сви мрзе режимско правосуђе, тако да је оно изабрано као тема која има довољно материјала за једномесечну расправу. Опција „НЕ“ зато форсира причу да ће „жута Загорка“ саму себе да изабере и да се то мора спречити. Као, боље је и да је бирају СНС посланици (као и до сада) , односно Вучић преко Бакареца, Кебаре, Лангуре, Атлагића, Мартиновића, Орлића, него страни центри моћи уколико прође “ДА”.

С друге стране, опција „ДА“ прича да је правосуђе све време ужасно и да се коначно и једном за свагда мора поправити, а то може само и једино променом Устава?!!!!, а никако не спомињати да је то врло лако изводљиво применом постојећих закона у постојећем Уставу (разрешењем и хапшењем криминализованих судија и тужилаца).

Такође, не спомиње нико да поред домаће дубоке удба државе, и САД већ годинама контролишу судство у Србији. То ће се и даље наставити, какав год буде исход референдума.

Референдум је, наравно, потпуно безопасан за режим, јер ће у реалности, режим (Вучић) и даље бирати своје правосудне кадрове, тако да је ирелевантно да ли их бирају режимски посланици у Скупштини или неко режимско правосудно тело.

5. Пети корак – Извући народ на референдум како би се “наложио” и дао легитимитет изборима 3. априла

Обавезно потенцирати и да је веома ХРАБРО изаћи на референдум да би се понижени и поданички део народа осетио значајно и велико мислећи да је урадио нешто велико, храбро и задао смртоносни ударац режиму (Вучићу) ако прошета до бирачког места и заокружи нешто. Битно да дошета до бирачког места. Писати на Твитеру да ће Вучић покушати крађу референдума, али да ће опозиција и храбар српски народ то спречити.

Формирати „народне комисије“ (то звучи јако), политичари да траже од људи на Твитеру и ФБ да се сами пријаве за контролоре референдума на бирачким местима (ако се не пријави довољно, послати СНС чланове да помогну у надзору бирачких места, али никако Ђуку јер га препознају по физиономији).

Ако прође “НЕ”, на сва звона “пумпати” да је народ победио злог Вучића и тиме га навући на излазак 3. априла, јер су “контролори опозиције спречили крађу на референдуму и тако ће да буде и на изборима”.

Вучић добро зна, ако прође ДА, уследиће тотални бојкот избора, јер ће бити јасно да је гласање узалудно.

Избори – мишоловка за гласаче

И пре и после референдума, режим (Вучић) је имао и има само један ЈЕДИНИ циљ – да спречи бојкот избора заказаних за 3. април и тако докаже западним менторима да још има неки легитимитет у народу (за испуњавање глобалистичких агенди). Јер, ако му за сваку одлуку народ блокира пола земље (као за Рио Тинто) – није им од никакве користи.

Лако ће покрасти колико треба кад буде пребројавао гласове, јер ће то свакако „испеглати“ Сорош ЕУ чиновници, као и до сада рећи ће да су избори у Србији били увек „фер и поштени“, а то је 13. јануара изјавио шеф ОЕБС-а.

Зато је једино битно за Вучића да избора буде и да гласачи изађу на биралишта, да западни амбасадори не дојаве да су бирачка места била празна, јер народ игнорише и презире Вучића и да није изашао јер зна да ће бити покраден. Коме треба такав политички слабић, чије изборе народ бојкотује? Боље бити на власти, него у затвору – Грумфовска је крилатица Мила и Вучића.

Од референдума (16. јануара) до избора (3. априла) је таман довољно времена да се разбукта предизборна кампања и да се народ стварно „наложи“ и изађе. Питање је само да ли мафија може да се победи на изборима?