Вучић виче „не правите залихе“, а онда најављује полицијски час 24 сата!?!

0

Председник Србије ме је синоћ (субота 21.03.) збунио и прилично ми срозао ауторитет у породици. Од како је уведено ванредно стање убеђујем децу, фамилију, комшије, како нема потребе да правимо залихе. И, изгледа да сам их наговарао на зло

Вучић је најавио могућност да за неколико дана, већ од уторка, власт уведе потпуну забрану кретања, полицијски час 24 сата дневно.

Шта значи тотална забрана, да ли то подразумева да нико неће ићи на посао, да неће радити продавнице, пекаре, апотеке. Не знам како то може да функционише, да ли је могуће организовати живот а да нико не излази из куће? Да ли је то ико икада, игде, покушао?

Прво што ме укућани питају је „шта ћемо ми да једемо“? Заиста, како ће се народ хранити у време тоталне забране, колико је људи направило залихе, колико те залихе могу да трају. Колико је оних који нити имају где нити са чим да напуне шпајз.

Заштитник грађана је недавно упозорио да у Србији 500 хиљада људи не може да задовољи егзистенцијалне потребе, а према неким другим проценама 1,8 милиона грађана живи на ивици сиромаштва. Тим људима подједнако прети смрт од глади као и од корона вируса.

Они други који имају новац у проблему су са простором, фрижидерима, замрзивачима. Ако је намера председника била да нас уплаши могућим строжијим мерама – успео је. Ако је желео да смањи панику – није.

Не може се само народ оптуживати да није дисциплинован. Уосталом, тај и такав народ вас је бирао па га трпите. Не може се само витлати мерама и претити. Ваља мало и размишљати.

Није непослушан народ алиби за изостанак плана. Зашто на пример не позовете људе да оду у викендице, да мало растеретите веће градове. Тако би се смањили и контакти.

Успут, волео бих да чујем колико ваших министара има било какв план. Понављам, било какав.

Ако нам уведете тоталну забрану кретања, онда нам морате делити и следовања. Како тек то организовати? Да ли ико мисли да ће гладан човек седети у стану и чекати да умре? Ко нема шта да једе, тражиће да буду ухапшен.

Колико год да се грађани понашају неодговорно, а ни у другим земљама, сем Кине, народ није разумнији, све има границу. Та гранична линија ће пући оног тренутка када постане бесмислена. Онда ће бити џаба и полицијски час и саопштења и наредбе и страх од вируса. Онда ћемо имати хаос за који не могу бити одговорни само непослушни грађани.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!