Прочитај ми чланак

„Возач се окренуо да спусти седиште“; „Видео сам уплакану децу обливену крвљу“

0

Министар унутрашњих послова Иван Демерџиев саопштио је да је за сада прва верзија удеса да је возач био растресен и због тога изгубио контролу над аутобусом.

Ово је за бугарске медије изјавио министар унутрашњих послова Иван Демерџијев.
Једна од путница која је била у аутобусу рекла је за Би-Би-Си да се враћају са приморског фолклорног фестивала у Београд.

Према њеним речима, пажњу возача је одвратио отац који је желео да седне испред јер се није осећао добро. Како је испричала, у покушају да спусти предње седиште, возач је посегнуо и скренуо поглед са пута и тако ненамерно скренуо удесно.

Она је нагласила да је 10 км раније аутобус стао да се одмори и да возач није био уморан.

„Један од родитеља у аутобусу је хтео да седне на предње седиште поред возача. Окренуо се да отвори седиште и тако се окренуо волан“, рекла је она за бугарски портал Нова.бг.

Полиција је на терену и даље и у току је увиђај. Према наводима бугарских медија, у аутобусу је било 49 путника који су се враћали у Београд са фестивала фолклора на мору. Несрећа се догодила око 20.10 на 216. км у правцу Софије, недалеко од Старе Загоре.

Крвава деца

Сведок несреће која се данас догодила у Бугарској када се преврнуо аутобус са српским регистарским ознакама рекао је за Нова.бг да су сви који су били у возилима Хитне помоћи при свести. Међутим, видео је и једно дете и две одрасле особе, који су били у видно лошем стању.

„Не желим никоме да види такав призор. Уплакану децу обливену крвљу“, рекао је Теодор који је помагао путницима из аутобуса.

Додао је да је чуо да је један од вођа дечје групе рекао да је у аутобусу било 48 путника.

Како наводи Нова.бг, многи аутомобили који су били у пролазу зауставили су се, а повређенима је у помоћ притекло на десетине људи.

Помагао и лекар на путу

Сведоци наводе да је прву помоћ повређенима пружио и један лекар.

„Био је један доктор који је говорио како помоћи повређенима коме шта да ради. Требало би да направе споменик овом човеку“, рекао је очевидац.

Мокар коловоз

Станимир Станев, заменик главног секретара Министарства унутрашњих послова навео је да је у моменту несреће коловоз био мокар, али није прецизирао да ли то има везе са узроком удеса.

Очевидац у аутомобилу који је путовао иза аутобуса рекао је за бугарске медије да је видео како возило излази из траке пре него што се преврнуо. Портал наводи да у несрећи и превртању није учествовало друуго возило.

Бугарски медији наводе и да су полицајци, који су стигли на лице места тестирали су возача аутобуса алкотестом, и њихова реакција није показала да је пијан, рекли су очевици.

Међутим, ни та информација није званично потврђена нити демонатована.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!