Прочитај ми чланак

Владимир Димитријевић: Џефри Сакс, вирус корона и америчко биолошко ратовање

0

Џефри Сакс у научном раду истакао да је вирус корона можда настао као последица лабораторијских експеримената у којима је учествовала америчка влада

Шта је рекао Путин

У мају ове године, Владимир Путин је рекао на састанку ОДКБ:„Дуго смо упозоравали на биолошке активности Сједињених Држава на постсовјетском простору. Као што је познато, Пентагон је створио десетине специјализованих лабораторија и центара у нашем региону. Њихова функција је далеко од пружања медицинске помоћи становништву земаља домаћина“. Путин је истакао да је главни задатак оваквих лабораторија прикупљање биолошких узорака и проучавање за сопствене потребе специфичности ширења вируса и опасних болести и додао:„Сада током специјалне операције у Украјини дошли смо до документованих доказа о томе да су компоненте биолошког оружја прављене у близини наших граница“.

Све је постало јасно.

Шта је рекао Џефри Сакс

Недуго после тога огласио се Џефри Сакс. Сви знају ко је један од највећих економских убица у историји, творац шок терапије која је разорила привреду многих земаља, укључујући и Русију за време Јељцина. Као члан естаблишмента, дотични је професор Колумбија универзитета и председник комисије за ковид познатог медицинског часописа „Лансет“. Тај и такав, из, за сада непознатих разлога, крајем маја ове године указао је у научном раду објављеном у часопису Америчке академије наука да је вирус корона можда настао као последица лабораторијских експеримената у којима је учествовала америчка влада. Џефри Сакс и Нил Харисон, професор молекуларне фармакологије на Колумбија универзитету су, каже Спутњик, у свом заједничком раду истакли да је специфичност вируса САРС-КоВ2, то што има секвенцу од осам амино-киселина на вирусном шиљастом протеину која је идентична секвенци у ћелијама људских органа за дисање. САРС КоВ2 једини је представник подрода сарбековируса (у ком су САРС бетакоронавируси) који има такву секвенцу. Идентична секвенца среће се само код људи, горила, шимпанзи и орангутана, као и код једне врсте слепог миша која живи у Европи и западној Азији:„Не знамо да ли је уметање те секвенце резултат природне еволуције, можда преко рекомбинације у међудомаћину, сисару или човеку, или је резултат намерног увођења у САРС вирус у лабораторијском експерименту. Знамо да је уметање таквих секвенци у вирусе налик САРС-у био циљ научног рада којим су 2018. за грант код ДАРПА (aгенција министарства одбране САД за развој нових технологија за војску) заједно конкурисали Екохелт алијанса, Вухански институт за вирусологију и Универзитет Северна Каролина. Тај грант није одобрен, али не знамо да ли су неки од предложених програма одржани у 2018. или 2019. можда финансирањем из других извора“. Сакс и Харисон су истакли да се вирус проширио тако што је неко од лабораторијских радника грешком био заражен њиме. Такође, указују да је већи део истраживања САРС вируса у Вухану био део научне сарадње Кине и САД који је финансирала америчка влада преко различитих организација, те да је због тога веома важно да све америчке научне организације транспарентно објаве своје грантове, уговоре, научне радове, збирке података и друге детаље који би могли да допринесу истрази о пореклу ковида. Додају да се вируси корона нису истраживали само у Вухану, већ и у различитим америчким научним институцијама и другим научним институцијама у свету.

Тако смо опет дошли до америчких злочинаца, и њихове употребе биолошког и хемијског оружја, које траје још од доба геноцида над Индијанцима.

(…)
Шта је рекао Володин?

Ако вам није јасно, ево шта је, 6. јула 2022. године, рекао спикер руске Думе Вјачеслав Володин, позивајући САД да прекину све војно – биолошке експерименте у свету: „Милиони оболелих и умрлих широм света, светска економска криза, пад животног стандарда су последице COVID-19, за које Вашингтон мора да одговара: сви војно – биолошки огледи САД, који се спроводе широм света, морају бити заустављени и са њих мора бити скинут вео тајне“. Володин каже да САД мора да надокнади губитке оштећеним државама: “Сада, када се чују овакве оптужбе, Бајден ћути. Плаши се да ће свет сазнати истину о правом узрочнику пандемије“.

Сазнали смо. Ваше ближње је, по свему судећи, короном побила НАТО Империја. Памтите то, заувек!