Прочитај ми чланак

Видојковић и Кулачин добили претње смрћу

0

Марко Видојковић и Ненад Кулачин, аутори подкаста "Добар, лош, зао" који се емитује на порталу Нова.рс, протеклих дана добили су претње смрћу, што је пријављено надлежном тужилаштву. Досад је пријављено шест претњи, а у поменутим, за сада непознате особе прете убиствима и метком у чело, јавља "Нова.рс".

Претње су, преноси Нова.рс почеле након што је Видојковић у подкасту опсовао Александра Вучића, а потом су га режимски медији оптужили да су се псовке односиле на мајку председника Србије, што је аутор емисије оштро демантовао. Након кампање у режимским медијима, Видојковићу и Кулачину су кренуле да стижу стравичне претње.

„Поднели смо кривичне пријаве, односно НУНС је у моје и Кулачиново име поднео, поводом претње које смо добили. Имали смо шест претњи за два дана, четири су већ процесуиране и тужилац нас је јуче позвао да потврдимо да се осећамо угроженима. Две пријаве, односно претње, послали смо јутрос НУНС, па ће они да их потом проследе надлежном тужилаштву, с обзиром да се тиме баве. Мени су лично стизале увреде, а претећи коментари се углавном налазе испод ДЛЗ текстова на друштвеним мрежама. У почетку је Ненад велики део пријављивања претњи преузео на себе, а сада сам се и ја интензивно укључио“, каже Видојковић за Нова.рс.

Наводи и да је јасно да је реч о организованој кампањи застрашивања.

„Они крену у кампању и њихове хијене се разјаре и крену да прете убиствима и, у најмању руку, насиљем. То је део организоване кампање, мислим да је циљ застрашивање, претње, и довођење у ситуацију да аутори емисије и чланови њихових породица живе у некој врсти кућног притвора. Не можемо да знамо ко ће да се осећа прозваним, када нас види на улици, да брани Фирера силом“, наводи Видојковић.

Са друге стране, Ненад Кулачин за Нова.рс објашњава какве су претње у питању.

„Претње су од клања до метка у чело, комплетан дијапазон претњи смрћу. Претње се уједно односе и на наше породице, а траје од тренутка када су националне телевизије пренеле део из наше емисије, у којој је Марко имао посебну поруку за председника. Од тог тренутка смо добили небројано претњи“, каже Кулачин.

Истиче да су претње пријављене и да он и Видојковић имају обавезу да заштите породице.

„Имамо обавезу према себи и нашим породицама. Претње се налазе испод наших објава на Фејсбуку, Твитеру и Токтоку. Најгоре је што наше породице трпе. Оно што је најважније, јесте да се осећамо угроженима“, истиче Кулачин и додаје:

„Не постоји начин да нас ућуткају, једини начин јесте да нас физички склоне. Занимљиво је да је добар део тих претњи из Беча, Цириха, Мојковца.. Изгледа да је „српски свет“ Александра Вулина почео да даје прве резултате, на нашој кожи“, каже Кулачин.