Прочитај ми чланак

Вељко Беливук из притвора прети Вучићу: А сад адио, клошару!

0

Суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука још није почело, а већ поприма обрисе политичког процеса у коме ће се утврђивати одговорност Александра Вучића и то не само за злочине тог клана. На саслушању у Тужилаштву за организовани криминал Беливук се понудио да сведочи о незаконитом рушењу Савамале и убиствима Оливера Ивановића и Владимира Цвијана. У страху од опасног сведока, Вучић се брани злоупотребом утицаја на полицију, тужилаштво и судове. Каквим манипулацијама се служи Вучић најбоље илуструје захтев за изузеће тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића и његових заменика Зорана Бабића и Саше Иванића, који ексклузивно објављује Магазин Таблоид. Беливуков адвокат Дејан Лазаревић у захтеву наводи да тужилаштво није ни саслушавало све окривљене, нити је браниоцима дозвољавало да присуствују испитивању појединих оптуженика, као и друге спорне радње.

Под оптужбом за серију убистава и друга тешка кривична дела Вељко Беливук је решио да не потоне сам, него да на дно повуче и свог бившег шефа Александра Вучића. Беливук из притвора уцењује Вучића, прети раскринкавањем злочина које је извршио по његовом наређењу, као и откривањем позадине других крвавих афера напредњачког картела.

– Да ли ви мислите да сам ја некога убио? Да ли заиста мислите, да ли било ко у Србији мисли да сам убијао људе? – питао је Вучић недавно водитеља с телевизије Б92, уз напомену да „онај ко је оптужен за најтежа кривична дела има право да лаже“.

Осим патетике и лажи, којима се у медијима под својом контролом брани од оптужби, Вучић врши притисак на тужилаштво и суд како би сакрио или уништио трагове који од Беливука вуку ка њему. Тежак је то посао, трагова има много. Вучић је већ успео део њих да прикрије оптужницом, коју је против Беливукове групе поднело Министарство унутрашњих послова, а потом и истрагом Тужилаштва за организовани криминал. Кривичну пријаву бр. 0372-3 бр. Ку 48/21, од 5. фебруара 2021. године, МУП је ограничио на период од почетка 2019. године. Тужилаштво је, на тај начин, спречено да истрагом обухвати време у коме је настала Беливуков клан како се не би открило какве су улоге имали Александар, Андреј и Данило Вучић, тадашњи министар полиције Небојша Стефановић, државна секретарка Дијана Хркаловић, генерални секретар председника Владе Новак Недић, главни координатор Жандармерије Ненад Вучковић Вучко, начелник Пете управе БИА Горан Цолић, председник ФК Партизан Милорад Вучелић, министар одбране Александар Вулин и његов саветник адвокат Светозар Вујачић, као и многи други страначки функционери и припадници МУП-а Србије.

Тужиоци Саша Иванић и Зоран Бабић нису хтели и смели да истрагом обухвате ни Александра Видојевића, најбољег другара Данила Вучића, иако је утврђено да је учествовао у једном од напада на Горана Величковића Гоксија, једну од жртава за чије убиство одговара Беливукова екипа.

Дејан Лазаревић, бранилац Вељка Беливука и Марка Миљковића, поднео је 8. марта 2022. захтев за изузеће председника Вишег суда у Београду Александра Степановића и тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића и његових заменика Бабића и Иванића због „бројних неправилности и злоупотреба које су извршили у овом предмету, како у фази истраге, тако и после потврђивања оптужнице“.

Мирјана Пиљић, портпаролка Апелационог суда, објавила је да је захтев за изузеће Степановића одбачен као недозвољен, пошто председник Вишег суда није поступајући судија. Републичко јавно тужилаштво је одбацило захтев за изузеће тужилаца с образложењем да није поткрепљен доказима и да је у питању покушај одуговлачења поступка. Ипак, захтев за изузеће тужилаца, који поседује Магазин Таблоид, садржи наводе које је лако проверити, а који, ако су тачни, потврђују оцену адвоката Лазаревића да је „тужилаштво водило истрагу онако како историја нашег правосудног система не памти“. Захтев за изузеће тужилаца Ненадића, Бабића и Иванића објављујемо у целини.

– Тужилаштво није ни саслушавало окривљене у фази истраге за сва кривична дела, а знамо да су у питању тешка кривична дела која се оптуженима стављају на терет.

– Тужилаштво нас није нити позивало, нити обавештавало, нити дозвољавало да присуствујемо саслушању других окривљених, којима нисмо браниоци, нити испитивању сведока, оштећених, као ни испитивању окривљеног сведока. Писали смо поднеске, тражили, предлагали да се саслушају окривљени за кривична дела за која нису саслушани, али без резултата и одговора. Замислите ситуацију да суд доноси решење о потврђивању оптужници, а да у фази истраге окривљени нису саслушани.

У овом предмету поставило се питање адвокатских посета, онако како закон прописује и налаже. Адвокатске посете у овом предмету су, неспорно, што је и званично потврђено, слушане и снимане, рађени су транскрипти наших разговора приликом посета и то истог дана, о свему томе ми смо одмах информисани и о томе смо обавестили суд и тужилаштво, међутим без икаквог резултата и реакције од стране тужилаштва.

Да би проверили и уверили се у то, ми смо на посетама гласно изговарали речи да је добро прошао увиђај на стадиону, а да у кухињи на стадиону нису нашли ништа. Сутрадан су ме позвали из СБПОК-а да ми саопште да ће се тог дана поново извршити увиђај на стадиону. Када сам тамо стигао, питао сам их зашто врше поново увиђај, рекоше ми да је то наредба тужилаштва, конкретно Саше Иванића и Зорана Бабића. Затим ми је, на посети адвокатској, то наглашавам, Марко Миљковић рекао да је добро што нису вршили претрес на сплаву, јер тамо би свашта нашли. Погађате, сутрадан сам добио позив из СБПОК-а, да је заказан за тај дан претрес сплава. И, наравно, опет по наредби Саше Иванића и Зорана Бабића. На следећој адвокатској посети сам саопштио Марку Миљковићу да је био претрес и да нису нашли ништа на том сплаву, па ми је он рекао да су погрешили сплав. Следећег дана добијам телефонски позив из полиције да се тога дана ради увиђај на другом сплаву, опет по наредби, погађате, Саше Иванића и Зорана Бабића.

Наводим да су после подизања оптужнице и њеног потврђивања, по нечијем налогу, а суд нам мора утврдити и рећи по чијем, одређени окривљени су вођени у „изолацију“, две и више недеља, без права на посету, са образложењем да су позитивни на корона вирус, разговарало се са њима од стране тужилаштва иако су имали корону, отказивали су пуномоћја адвокатима. Напомињем да су чак и снимани окривљени када су давали изјаве и то у време када су били у изолацији, наводно због короне, а без права на посете адвоката и родбине. Ако мени не верујете на реч, питајте Спасојевић Николу и он ће вам о томе све подробно причати.

Одлагало нам се припремно рочиште у том интервалу, када су била преговарања и договарања, и све је то рађено противзаконито од стране тужилаштва.

Морамо утврдити и доказати овде на суду како је и када окривљени сведок Хрватин лишен слободе, ко му је мењао адвокате и ко му је адвокате одређивао. Колега адвокат Ивица Вуковић ми је рекао да је добио пуномоћје од породице, али да га нису пустили тужиоци да брани и присуствује саслушању окривљеног сведока Хрватин Бојана.

Тужилаштво је испитивало сведоке-оштећене без присуства бранилаца окривљених, као да ми браниоци можемо сведоке плашити, вређати или физички напасти. Наше је право да присуствујемо испитивању сведока, постављамо питања у правцу утврђивања чињеничног стања. Тужилаштво се позвало на члан 300 став 2 ЗКП-а, који каже да изузетно од дужности тужиоца да браниоцу окривљеног упути позив да присуствује саслушањима и испитивањима, може испитати сведока и без позивања окривљеног и његовог браниоца да присуствују испитивању ако оцени да њихово присуство може утицати на сведока.

Замислите да је тужилаштво користило овај члан одлучило да браниоце не позове на саслушање и испитивање било ког учесника у поступку, па чак и сведока Ковачевић Илију, који је наводно продавао скај телефоне. Да ли сми ми браниоци злотвори у овом поступку, који ће претити, плашити или физички напасти сведоке или оштећене. Тако се нешто примењује само када су у питању оштећени малолетници или жртве силовања, а не сведоци који су испитивани у овом поступку.

Тужилаштво је испитивало и супругу Величковића и испитивање је ишло у правцу, а у томе се и успело, да се Вук Вучинић именује за кривца и да се већ у фази истраге докаже његово учешће у отмици и одвожењу Величковића директно у Ритопек. Чак је Јелени Величковић показана фотографија Вука Вучинића и њеног супруга, и она је јасно и гласно потврдила да је Вук Вучинић та особа која је њеног одвела у непознатом правцу.Ако узмемо у обзир оно што наводи Тужилаштво и оно што окривљени сарадник Хрватин тврде, онда се поставља питање ко ту говори истину, Тужилаштво, које тврди да је Вучинић извршилац кривичног дела, или Хрватин који тврди да је он извршилац кривичног дела.

Тужилаштво је на волшебан начин одустало од кривичног гоњења Вука Вучинића. Тужилаштво и СБПОК су од почетка кривичног поступка тврдили и установили да је Вук Вучинић извршио кривично дело, па му је одређен притвор због кривичног дела удруживања ради вршења кривичних дела тешког убиства, отмице, трговине наркотицима и недозвољено држање и ношење оружја. Тужилаштво и полиција су тврдили такође да је Вук Вучинић пружио логистику за рачун ОКГ-а као и у припремању кривичних дела отмице и тешког убиства. Тужилаштво је утврдило да је Вучинић Вук намамио Величковић Горана да дође у Улицу Вишеградску, затом га намамио да уђе у паркирано путничко возило марке „смарт“, одвезао га аутопутем у правцу Ниа и довезао до викендице у Ритопеку, где је наводно Величковић Горан лишен живота. Са таквим наводима и доказима тужилаштво је иступило пред судијом за претходни поступак и судија је, наравно, све то тужилаштву поверовала и одредила притвор Вуку Вучинићу, који је трајао више месеци. Након тих пет месеци тужилаштво на волшебан начин саслушава окривљеног Хрватина, мења мишљење, утврђено чињенично стање и изведени докази против Вука Вучинића више не постоје и он се пушта на слободу. Можемо ли после овога поступајућим тужиоцима у овом предмету веровати на реч када чине овакве ствари – наводи се у захтеву за изузеже тужилаца за организовани криминал.

У захтеву је описано и како је Тужилаштво, потпомогнуто СБПОК-ом, како се наводи, убеђивало ухапшене да буду сарадници и да потпишу споразум о признању извршења кривичног дела. Наведено је шет примера.

Приликом лишења слободе Ђурић Немање, колега Марко Јанковић и ја приступамо СБОК-у, потписује нам пуномоћје, добијамо решење о задржавању, а сутрадан нам радници СБПОК-а раде белешку да ми Ђурић отказује пуномоћје, и то само мени, а не и колеги Јанковићу, али и поред тога не позивају колегу Јанковића на саслушање Ђурића већ позивају адвоката по службеној дужности, који би требало да присуствује давању изјаве и некаквом признању. Присутни адвокат Јовандић, кад је видео о чему се ради, и поред претњи радника СБПОК-а, упућених њему, позвао је тужиоца и саопштио му да одбија да учествује у тој нечасној радњи.

Хапсе окривљеног Шејића. Започиње психичка тортура са претњама да ће га давити у језеру на Ади Циганлији, да мора да измисли било шта и терети било кога. Он пристаје и лупета да је за Тадића мешао дрогу. Воде га у ТОК, он мислећи да се спасао од полиције говори истину да нема везе са било којим кривичним делом, ни са Тадићем и одређује му се притвор као санкција за одбијену сарадњу са СБПОК-ом и ТОК-ом. И даље се врши притисак на њега да потпише споразум о признању кривичног дела, али видим да им слабо иде.

Хапси се окривљени Димитријевић. Плаши, притиска, малтретира у СБПОК-у да терети Беливука, без обзира што нема ни грама дроге. Обећава му се да ће бити пуштен ако тако изјави и потпише и то се и урадило. И сами сте видели шта је Димитријевић изјавио у Тужилаштву и шта је права истина, а не фантазија и бујна машта без грама дроге.

Хрватин Бојан. Његово хапшење, држање, испитивање се мора испитати до детаља и тада ћемо утврдити ког датума и где је Хрватин лишен слободе, где је боравио до саслушања код тужиоца, ко му је поклонио свеску из које је читао када је износио одбрану и чији је рукопис у свесци.

Испитивање супруге Радојевић Здравка, испитивање на околности отмице и нестанка.

Одређени окривљени нису ни саслушани за кривична дела из ове потврђене оптужнице. Питам вас како је то могуће у нашој правној држави да оптужница буде потврђена, а у фази истраге окривљени нису имали право да изнесу своју одбрану, нити да предложе доказе који им иду у прилог – наводи се у захтеву за изузеће тужилаца.

Бранилац Вељка Беливука истовремено је поднео и захтев за изузеће председника већа Винке Берахе Никићевић због решења о прихватању споразума о сведочењу између Тужилаштва за организовани криминал и окривљеног Николе Спасојевића.

– Поставља се питање како је председник већа успео да за три дана од добијања предмета у рад изврши увид у целокупан предмет, доказе који се у предмету налазе, те да утврди да је окривљени Спасојевић свесно и добровољно пристао да сведочи под условима предвиђеним чланом 321 ЗКП-а. Поставља се питање како је председник већа успео да утврди да је окривљени Спасојевић у потпуности свестан свих последица закљученог споразума. Имамо у виду да је окривљени Спасојевић у тешком психичком стрању. Није користио терапију, по његовој тврдњи, покушао је три пута да изврши самоубиство. И све те чињенице смо знали не смо ми, учесници у овом поступку, већ и притворена лица која су са њим била у истој соби, а председник већа без помоћи неуропсихијатра и увида у лекарски картон окривљеног Спасојевића доноси решење у којем наводи да се нема право на жалбу.

То су велики превиди и грешке председника већа. А, замислите још већу, ненадокнадиву грешку председника већа. Доноси се решење о прихватању споразума о сведочењу за дела за која није надлежан да одлучи председник већа већ судија за претходни поступак. У наведеном решењу о прихватању споразума, председник већа наводи да је окривљени Спасојевић у потпуности признао извршење кривичних дела која му се оптужницом ТОК-а стављају на терет и, пазите сада шта наводи, а пише у решењу, цитираћу „као и два кривична дела тешко убиство“.

Наглашавам да та два кривична дела тешког убиства немају никакве везе са овом оптужницом, за та два кривична дела се води истрага, оптужница није подигнута, нити је ступила на правну снагу. Поставља се питање откуд председнику већа овлашћење да изврши увид у списе истражног предмета, када за то нема право, јер закон тачно прописује ко може да изврши увид и учествује у истражном поступку. Члан 322 ЗКП-а јасно каже: О споразуму о сведочењу окривљеног одлучује судија за претходни поступак ако је предмет у истрази, а ако је споразум поднет суду након потврђивања оптужнице одлуку доноси председник већа. Решење је апсолутно противзаконито донето од стране председника већа.

Адвокат Дејан Лазаревић је истакао сумњу у непристраност поступајућих тужилаца јер су „они или неко други из Тужилаштва Александру Вучићу и Александру Вулину дали информације из предмета и слике“. Само Тужилаштво је имало транскрипте разговора добијене из Француске, који су објавили Вучић и Вулин, као и поједини медији. Лазаревић у захтеву за изузеће тужилаца тврди да мора бити утврђено ко је давао тај материјал и да се против тих лица покрене одговарајући поступак, а да се поступајући тужиоци, који су чували те доказе, изузму из тог предмета.

– Поступајући тужиоци нису узели у разматрање наводе и тврдње Вучића и Вулина у јавним медијима чије је оружје и ко је то оружје продавао, да преиспитају те чињенице, да испитацију Вучића и Вулина и да у том правцу предузму кораке на које их закон овлашћује и обавезује. Александар Вулин је јавно рекао да је оружје које је пронађено у гаражи припадало војсци и да је неко из војске расходовао то оружје и продавао. Такође је истакао да ће се у истрази утврдити ко је то радио.

Поступајући тужиоци нису ни мрднули, а камоли се бавили тим наводима. Александар Вучић је јавно рекао да је оружје продавано регуларно од стране Министарства унутрашњих послова Србије, али се ни поводом тих његових тврдњи ништа није предузимало од стране поступајућих тужиоца да би се утврдило право чињенично стање, односно истина.Такође, поступајући тужиоци нису се бавили и утврђивали чињеницу ко је асфалтирао улицу у Ритопеку, све до гарађе, без обзира што је то путоказ у разрешењу чињеничног стања и провере навода из одбране окривљених.

Напомињем да је Тужилаштво свесно и слободно, могу рећи намерно, вештачење ДНК трагова дало у задатак свим судским вештацима који су за то били оспособљени и који су ангажовани до сада од стране Тужилаштва, а све у циљу да би се одбрани онемогућило да ангажује стручне саветнике из те области – наводи се у захтеву за изузеће тужилаца Ненадића, Бабића и Иванића, уз кључну напомену: “ Поступајући тужиоци су омогућили да средства јавног информисања приказују слике убијених људи уз коментар Александра Вулина и Александра Вучића да су то слике жртава у вези овог поступка против окривљених Вељка Беливука и других. Сада тих фотографија нема у предмету, поступајући тужиоци их нису ставили у оптужницу.“

Тужиоци су истрагу водили са циљем да изоставе браћу Вучић, Вулина и остале челнике режима. Игнорисали су све изјаве и доказе, који су Александра, Андреја и Данила Вучића доводиле у везу с Беливуком. Прикривање трагова им је олакшано одлуком да се баве само кривичним делима извршеним од 2019. године. Разлог је случајно открио сам Александар Вучић.

– Никада у животу нисам видео Вељка Беливука и Марка Миљковића. Нисам их ни видео, ни чуо. А и да јесам, то није кривично дело. Да сам их видео 2015, 2016, 2017. године, то није кривично дело – рекао је Вучић, нехотице откривши зашто истрага није обухватила све злочине од оснивања те криминалне групе.

Ипак, трагови су остали у судским списима, открио их је Вељко Беливук. На саслушању у Тужилаштву за организовани криминал 7. фебруара ове године, поводом проширења истраге за убиства Горана Михајловића и Николе Митића, Беливук је поновио да је члан Српске напредне странке од 2011. године и да је радио „за потребе и по налогу Александра Вучића“.

– Ми нисмо били организована криминална група, него навијачка група. Навијачка група која је настала изласком мене и Марка Миљковића из притвора за потребе и по налогу Александра Вучића. Ја сам више пута говорио шта смо ми радили и за све то сам наведен лажовом на телевизији више пута од стране тог истог Александра. Детаљно сам објаснио оне ситнице које смо радили за државу – скандирања, заштита геј параде и слично, паљење бакљи, оно спонтано спуштање с кровова у време полицијског часа, „Ђиласе лопове“ и, одмах да кажем, са Ђиласом немам ништа, не подносим га органски, да не буде да њега нешто браним. Све сам то рекао и онда је изашао он (Александар Вучић) и његови полтрони на телевизији и рекли да ја лажем. Пре неки дан сам у новинама прочитао и да Тужилаштво каже да ја лажем. Самим тим што је донета наредба за прекидање поступка против Вучића и Вулина. Тужбу су поднели они против себе. Како знају за шта их ја теретим? Миљковић и ја ниједног тренутка нисмо саслушани. Симптоматично је што се све то дешава пре него што ми треба да дамо овај исказ. Ви знате да је нама једном одложено давање исказа и од тада чекамо, ја мислим четири месеца, за једно проширење истраге. Мени је очигледно, као и осталима, да је власт уплашена за оно што можемо ми да кажемо. Тако да су сачекали да добију тај папир, да сад, ја кад будем било шта ново изјавио, они оду на телевизију и кажу „Ево, је л’ видите, тужилаштво каже да нисам крив“. Е, па добро, пошто су они заборавили, сада ћу да их питам једну ствар да ли се сећају. Да ли се сећају свих наших ручкова, вечера, послова које смо радили Александар Станковић и ја? Ако и то кажу да лажем, ја ћу наставити да причам. Од 2011. сам радио за њих, завршавао послове, чуо, видео, па нека се сете шта сам чуо и видео и учествовао везано за најтежа кривична дела. Ја ово причам, претим Вучићу како он, ако настави своје процесе против мене, ја ћу наставити против. Не, не претим му. Ја ћу на суд да идем поштено, ја ћу се на суду бранити. Шта ће бити, то ћемо видети. Ја знам да сам невин, али то ћу доказати временом. А ово што говорим, говорим зато што ме прави будалом и говори јавно на свим могућим медијима да сам ја лажов – рекао је Беливук на саслушању.

Беливук је објаснио и како су подељене улоге у овом политичко-правосудном обрачуну завађених делова картела око Српске напредне странке.

– С једне стране имамо Вучића, Вулина, тужилаштво и шкаљарски клан. С друге имамо мене, Радоја Звицера, ја сам стварно поносан што ми је пријатељ, ја не перем руке од њега, он је један велики господин и част ми је што га познајем. Криво ми је што нас није иста мајка родила. У почетку стварно сте успевали да ме изведете и избаците из колосека, и полиција и тужилаштво, с неким стварима, али ето, брзо сам се сабрао, ту сам. Оно нисте требали да радите, оно хапшење наших жена и таште, оно је стварно било чин немоћи, све у циљу да нас нешто повредите. Ево нас, ту смо, живи смо, здрави смо, тренирамо као коњи. Значи, жене да се хапсе са разбијањем врата „овном“, бацање на под, везивање руку, шутирањем у леђа… Наше жене ништа ту не пријаве, нису цинкароши и кукавице као ови ваши налогодавци, који су то тражили. Све сте то радили да би се ми мало додворили шефу, да шеф буде задовољан. Ако вам је заиста потребно да шеф буде задовољан, онда стварно жалим те људе који то раде. Све ово што сам рекао, знате да је истина. Сви моји разговори са адвокатом се и даље снимају, све што сам му говорио, шетња се снима, просторије у којима ходам се снимају, то немам проблем. Да се само мало више људски неко понашао, да није дирао породицу, као што ја никоме нисам дирао породицу, можда би другачије било. Има она стара српска што каже „Ко се задњи смеје, најслађе се смеје“. Ја се уопште не смејем, ја то чувам за крај, па ћу, уз ону песму „А сад адио“, као што је мени Вучић певао у ресторану „Графичар“ за прозлаву рођендана… Чијег, не морам да наводим, нисам клошар као он, па ћу ја да певам свима онима који су ми радили о глави – рекао је Беливук.

Истим проширењем истраге, за убиство Михајловића и Митића, обухваћен је и Марко Миљковић. На саслушању 7. фебруара 2022. године, Миљковић је позвао тужиоце Бабића и Иванића да напусте предмет због свих незаконитих радњи које су до сада предузимали. Магазин Таблоид поседује транскрипт саслушања које је водио заменик тужиоца за организовани криминал Зоран Бабић.

– Пребацили сте моје другове из ЦЗ-а у Свилајнац, под изговором да имају корону, држите их у карантину, не дате им адвокатске посете, а са вама се виђају, наговарате их да лажу и да измишљају, користите њихово психичко стање и терате их да отказују пуномоћје адвокатима. Такав сте човек, тужиоче, покушајте и децу да нам похапсите, можда ће вам то учинити радост и срећу. Ми се вас и ваших политичара не плашимо, нити полиције, нисте нам ни до колена. Папић Александар нам шаље нон стоп поруке како је добар и са вама и са Сашом Иванићем и како код вас може пуно тога да заврши. Ако је то истина, онда ми вратите сат који сте ми одузели, а који ми је иначе Папић поклонио. Такође, питајте Папића колико нам је новца доносио зато што радимо за СНС, па када будете видели о ком износу се ради одустаћете од потупка за прање новца, а утврђиваћете онда где нам је новац од СНС-а. Измишљате доказе, догађаје, лешеве, а знате да то нема везе са истином. Користите психичко стање Спасојевића и терате га да нас лажно терети, измишља и лаже. Већ два месеца плаче и кука како не може више да издржи ваш притисак из Тужилаштва, да сте му рекли да, ако не потпише 14 година затвора, добиће доживотни затвор. Како сте нам увалили две најгоре судије, односно Зорану Трајковић и Мирјану Илић и како Трајковићка до избора не сме да дође јер сте се тако договорили, него ће да глуми да је болесна. Због тога што сте му све рекли, он (Спасојевић) жели да изврши самоубиство, то ми је више пута преко прозора причао. Нека вама то служи на част ако се убије. Наравно да вама нећу да износим одбрану. Предлажем да се сами изузмете, како ви тако и Саша Иванић из овог предмета и оставите нас на миру, оставите мог кума, јер сте превише до сада грешака правили и радили ван закона. Оставите мог кума Спасојевића на миру, пустите човека из притвора да се лечи, јер је болестан и нема везе са овим глупостима и измишљотинама које ви стављате нама на терет. Џабе сте добили ордење за храброст, јер ви то нисте, а ја ћу вам показати како то изгледа у другом полувремену – рекао је Марко Миљковић.

Због Беливукових и Миљковићевих изјава, као и због захтева за изузеће тужилаца за организовани криминал и председника Вишег суда, Александар Вучић је покренуо нову хајку на окривљене и њиховог адвоката Лазаревића. Беливук је у једном прошлогодишњем исказу, о чему је писао наш Магазин, признао да је, заједно са Звонком Веселиновићем, учествовао у незаконитом рушењу зграда у Савамали и да је, по Вучићевом наређењу, извршио притисак на таксисте како би одустали од штрајка. Беливук је тада рекао да се с Вучићем виђао у једном стану у београдском насељу Звездара. Миљковић је описао односе с Александром Вулином, за чије потребе је нашао викендицу у Ритопеку. Такође, Миљковић је указао на улогу свог деде Светозара Вујачића, адвоката који је саветник министра полиције Вулина.

– Нека причају шта хоће, имају право да лажу. Ми смо могли да их убијемо приликом хапшења. Могли смо да то урадимо, па не би могли да причају. Нисмо то урадили – рекао је тада Вучић.

Док своје бивше сараднике Беливука и Миљковића оптужује за најтежа кривична дела, Вучић води кампању против њиховог браниоца Дејана Лазаревића.

– Само чекам да мафијашки адвокат Беливука и кавачког клана пређе границу – рекао је Вучић недавно у интервјуу за телевизију Пинк.

Лазаревић је одбацио оптужбе председника СНС-а и истакао да „заступа клијенте у складу са законом и не излази из тих оквира“. О много озбиљнијим претњама Лазаревићу говорио је Вељко Беливук у Тужилаштву за организовани криминал.

– Знам да је Андреј Вучић у неким његовим ужим круговима више пута напоменуо да Дејан Лазаревић неће да дочека суђење. Ми смо се спремали за то, у смислу да му се спрема ликвидација, а у ствари није била планирана ликвидација, већ да он испадне из предмета – открио је Беливук.

У опасности су сви који су на било који начин обухваћени у овом предмету. Неће бити изненађење ако Беливук и Миљковић, иако сад тврде да су здрави и јаки као коњи, напрасно умру од короне, или изврше самоубиство у присуству власти. Н зна се ни шта може да снађе Лазаревића или неког другог адвоката, који се усуди да пређе границу коју му је одредио Вучић. Није лако ни тужиоцима и судијама. Пристали су да истрагу и поступак ускладе с интересима Вучића, а на штету окривљених. Међутим, у сваком тренутку Вучић и Беливук могу да се нагоде, као што су недавно урадили Вучић и Дијана Хркаловић. Ако се то деси, тужиоци ће остати сами, препуштени Беливуковом осветничком бесу на милост и немилост.

На мукама је и Александар Вучић. Стране газде су га принудиле да крене у обрачун са својим ортацима Беливуком и Миљковићем, па сад не зна како да то изгура до краја. Вучић не зна шта ће они да испричају у судници, кад поступак коначно почне, зато је наредио да суђење буде затворено за јавност. Вучић је лично показивао фотографије мртвих и раскомаданих тела, описивао је начине на које су жртве убијане, како су од њиховог меса прављени ћевапи, објављивао је транскрипте њихових пресретнутих телефонских разговора, а сад не дозвољава да се чује њихова одбрана. Беливук зна чега се Вучић плаши, зато га јавно уцењује и прети да ће „наставити да износи истину“ ако не престане да води овај процес.

Сви представници режима, тужиоци и судије, као и окривљени, сви заслужују једни друге. Годинама су заједно уништавали државу и народ, па сад покушавају да што даље од јавности заврше бурну бракоразводну парницу. Обични, нормални људи су највеће жртве њиховог здруженог злочиначког подухвата, и то ће бити тако док Вучић не седне на оптуженичку клупу поред Беливука, да одговара за сва кривична дела која су заједно вршили.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!