Прочитај ми чланак

Величају масовне убице, прете да ће исто тако: Приведено осморо деце…

0

Бркић је рекао да су на подручју Београда регистрована 43 случаја угрожавања сигурности

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Жељко Бркић изјавио је данас да је претходних дана у Србији регистровано 90 случајева угрожавања сигурности и изазивања панике, од тога 24 на интернету, а да је приведено осам малолетника.

Бркић је за РТС рекао да су на подручју Београда регистрована 43 случаја угрожавања сигурности и изазивања панике, пет особа је приведено, а поднете су четири кривичне пријаве – три због угрожавања сигурности, а једна због изазивања панике и нереда.

– Апеловао бих и на наставнике и на родитеље да разговарају са децом и да им објасне да било која објава која им можда личи шаљиво или да ће да привуче пратиоце може да доведе до озбиљних последица – рекао је Бркић.

Подсетимо, јуче је нишка полиција, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсила 16-годишњака из тог града, због основа сумње да је 3. и 6. маја, на одељењској групи на друштвеној мрежи „Инстаграм објавио више различитих претећих порука, саопштила је Полицијска управа Ниш.

Полиција је претресом стана у коме живи тинејџер пронашла две реплике пиштоља црне боје са припадајућим оквирима и кутијама.

Такође, мушкарац З.М. (56) из Лештана који је претио масакром идентичним као у Младеновцу и о томе обавестио полицију, убрзо је ухапшен.

Интервента јединица МУП- а ухапсила је осумњиченог мушкарца у кући, а он није успео да пружи отпор.

З. М. (56) позвао је полицију и обратио се реченицом: „Пошаљите полицију иначе ћу да извршим масакр као овај што се десио“. Рекао да креће из Болеча, и да ће на окретници у Улици Живка Давидовића да пуца у људе као што је то урадио Урош Б. у Младеновцу.