Важно упозорење за све који иду у Грчку на летовање овог месеца

0

Грци за неколико дана прослављају велики празник

Ово је упозорење за оне који планирају да оду у Грчку на одмор од 14. до 20. августа.

Фото: Илустрација

Познато је да се петнаестог августа у Грчкој прославља велики православни празник Успење Пресвете Богородице – Велика Госпојина. Тај дан је нерадни.

Између 14. и 18. августа, на путевима, плажама и летовалиштима широм Грчке очекују се веће гужве него што је то уобичајено, будући да ће велики број Грка овај празник провести у летовалиштима.

Препорука је да не крећете за Грчку минимум до 20. августа ако немате резервисан смештај, а посебно ако долазите са малом децом.

Такође, могућа су и већа задржавања на граничним прелазима и наплатним рампама, па и то имајте у виду ако за Грчку крећете следећег викенда.

Они који не желе да иду на Евзони увек могу да користе прелазе Дојран, Меџитлија – Нíки код Битоља или Кулата-Промахонас преко Бугарске. Сви наведени прелази су отворени 0-24х.

Сви који путују колима у правцу Грчке могу уживо пратити стање на граничним прелазима Прешево, Табановце, Градина, као и на прелазу Богородица као и стање саобраћаја на наплатним рампама у Македонији.

Обавезно се одморите пре поласка на пут.

Са собом за сваки случај понесите довољно воде за децу, као и воће.

Правите чешће паузе и ако је потребно – преноћите успут.

Возите пажљиво и будите стрпљиви.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!