Прочитај ми чланак

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Пробао да спасе комшију, бујица их однела у трену!

0

Велика трагедија десила се данас у Новом Пазару када је набујала река Трнавица однела два живота. Потрага за телима траје од јутрос око 11 часова, када су упали у реку.

Сафет Зекић и његов комшија Рамиз Рожајац утопили су се пред кућним прагом док се Елвис Зекић само пуком срећом спасио иако је одмах кренуо за оцем.

Снимци сигурносне камере забележили су херојски, али и потресни тренутак спасавања и утапања.

На снимку надзорне камере са оближње куће види се да је млађи мушкарац истрчао на мостић и покушао да пружи руку дављенику, међутим, ограда се поломила и вода је однела обојицу.

Више од 15 сати киша не стаје у Новом Пазару, реке су набујале и толико јаке и брзе да призор леди крв у жилама. Да несрећа буде већа, двојица Новопазараца страдала су у тој воденој стихији покушавајући да заштите породице и имовину од поплаве.

Зекић и Рожајац, како наводи Блиц, били су међу онима који су изашли напоље и поред невремена гледали да спасу шта се може спасти. Тако је прво комшија завршио у дубокој и брзој води. Сафет је видевши колико га најбујала река силно носи притрчао да несрећног човека спасе како зна и уме. Одмах за њим пошао је и Сафетов син да спаси оца, али узалуд.

Елвис Зекић (32) који је за оцем одмах скочио у воду испричао је шта се десило неверујући каква их је судбина задесила.

– Отишао је комшију да спаси и само сам видео да упада у воду. Скочио сам за њим, али није било помоћи. Однела га је река неповратно. Умало и мене да однесе. Све је од Алаха па и ово. Само да га нађу – све време је понављао неутешни Елвис.

Елвис је видео како му отац упада у воду. Брзо је потрчао и попео се на мостић не би ли му помогао. Сео је на ивицу и једном руком покушао да дохвати оца, држећи се другом за ограду која у том тренутку пуца, а он завршава у набујалој реци која их је обојицу брзо однела. Све се одиграло у мање од пет секунди!

Комшије и остали суграђани који су се ту затекли одмах су притрчали да помогну и некако су из воде успели да извуку Елвиса, али на жалост не и Сафета и Рамиза.

– Две особе које су упале у реку Трнавицу се воде као нестале и за њима се и даље трага док је особа која је покушала њихово спашавање након интервенције спасилаца збринута и доброг је општег здравственог стања – саопштио је градски штаб за ванредне ситуације.

Штаб је донео одлуку да се на територији Новог Пазара прогласи ванредна ситуација због поплава и апелује на грађане да избегавају кретање и задржавање у близини река и других водотокова и да не прелазе преко импровизованих мостова.

Обавештавају ученике средњих школа на територији Новог Пазара који живе у угроженим подручјима да се ослобађају обавезе доласка на наставу у току друге смене.