Прочитај ми чланак

Ужас у Крњачи! Двогодишња девојчица пришла псу да га помази, он јој одгризао прст

0

Читава драма почела је јуче око 13 часова, у Улици Јовице Јасјевића, у Крњачи, насеља у предграђу Београда

Стравичан напад на дете догодио се јуче у Крњачи, када је напуштен пас са улице скочио на малену Кристину Ћирић (2) из Београда и одгризао јој прст.

Читава драма почела је јуче око 13 часова, у Улици Јовице Јасјевића, у Крњачи, насеља у предграђу Београда.

– Било је сасвим обично поподне, време ручка и у посету су нам дошле моја сестра и њена двогодишња ћеркица. Дан је почео као и сваки други, а онда се претворио у највећу агонију наших живота – почиње причу за Телеграф.ра тетка двогодишње девојчице Весна Милосав Бркић.

Наиме, након ручка њена сестра, односно мајка мале Кристине, са њом је изашла у шетњу, недалеко од куће где су дошле у госте.

Девојчица пришла псу да га помази, он јој одгризао прст

– Дете као и свако дете, радознало и пуно живота, током шетње пришла је малом црном псу да га помилује, не слутећи шта ће се десити, и ту почиње наша агонија и борба – прича нам Весна Милосв Бркић и додаје:

– У том тренутку, пас је насрнуо на дете и крволочно јој одгризао прст на десној руци. Толико крвнички ју је ујео, да није хтео да пусти док јој није одгризао цео прст! – препричава текта девојчице.

Како додаје, дете је претрпело велику трауму и бол након страшног уједа.
– То је буквално била борба са псом, њега који кидише и моје сестричине и сестре да је исчупају из његових чељусти – рекла је тетка мале Кристине.

Хитна одбила да дође, усмерили их у Дом здравља

Након уједа и те крволочне борбе, мајка мале Кристине је некако успела брзо да се прибере и контактира Хитну помоћ.

– У свом том хаосу и шоку, они су њој одговорили да излазе само у случају животне угрожености и упутили су је да дете одведу у први дом здравља у Крњачи. То је био нови шок – прича нам Весна.

Како даље наставља, отац девојчице је у том тренутку био на послу, али чим је сазнао шта се дешава дојурио је што је пре могао. У међувремену, и он је позвао Хитну помоћ у нади да ће овог пута схватити озбиљност ситуације.

– Међутим и он је добио исти одговор – да су се већ чули са мајком детета и да није довољно страшно да би морала хитна помоћ да долази и поново су их упутили у дом здравља – испричала нам је тетка девојчице.

Ствар су тако, ипак морали да узму у своје руке… Хитно су кренули у дом здравља.

– Како су у здравственој станици видели Кристину и њену руку одмах су нас примили и пружили прву помоћ те су је одмах по хитном поступку превезли у Институт за мајку и дете на одељење дечије хирургије где је након корона теста извршена операција прста – прича нам тетка и даље узнемирена због свега.

Након свега, уследила је још једна агонија.

На Институту су им тражили део одгризеног прста како би га пришили, али то није било могуће – пас га је изгледа појео

– Ангажовали смо нашу мајку, комшилук нам је достао помогао да нађемо прст, али нажалост, крволочни пас га је појео, те трансплатација није била могућа – прича нам Весна.

Како додаје, на руци девојчице остао је само корен прста.

– Кристина је још увек у болници, сада је стабилно, животно угрожена није била ниједног тренутку, али опет то не смањује њену трауму и чињеницу да има инвалидитет – каже тетка девојчице.

Годинама имају проблем са псима луталицама

Иначе, грађани Крњаче већ годинама моле надлежне да реше проблем паса луталица у њиховом комшилику.

– Наша улица је позната по напуштеним псима. Често знају да дођу ниоткуда и да оставе које штене, такође по коју кују са штенцетима… Све оне псе које не желе више да имају, оставе код нас да трчкарају по нашој улици, тако да је наша улица пуна нових и старих паса луталица. Ти напуштени пси знају често и да нападају комшилук, лају и уливају страх пролазницима – прича нам Весна и додаје да се дешавало да рецимо одгризу гуму на бицикли или слично.

Како каже, комшилук је овде увек на опрезу и некој врсти сталног страха од тих паса.

– Покушала сам да решим проблем око луталица, али нисам успела. Надлежним службама сам се обраћала више пута, али нажалост на мој апел никада нико није реаговао – каже Весна Милосав Бркић и поручује:

– Моја лична порука и апел свима јесте да је ово једна страшна ситуација која ствара велике трауме. Немојте да ме схватите погрешно, ја прва волим псе и имам једног код куће. Али, исто тако сматрам да подједнако треба да заштитимо и људе као и животиње“.