Прочитај ми чланак

УСТАШКИ ПИР Дошли аутом БГ регистрација у Книн, ујутру затекли претећу поруку ФОТО

0

Жену, која је дошла на летовање у родни Книн у Хрватској, ујутро по изласку из куће затекла је језиву поруку. Наиме, на аутомобилу београдских регистрација који су позајмили од мужевог брата, који је био паркиран пред њеном породичном кућом, затекли су ишарани натпис "За дом". Та крилатица је била синоним монструозних убијања Срба у НДХ.

Супружници су пореклом Србин, деценијама живе у далекој Аустралији, а у Книну летују сваке године и ту им је породична кућа. Све до сада, како каже за хрватске медије, није имала сличних проблема.

„Ово се први пут дешава, паркирали смо ауто испред наше куће. Кад сам ујутру изашла, имала сам шта да видим. Имам осећај да је то најнормалнија ствар за народ овде, али то никако не може бити нормална ствар у 21. веку! Полиција је сачинила записник, али то је и материјална штета, то кошта, није само порука“, рекла је жена.

Додаје да људи који су остварени не раде овакве ствари Србима.

„То су беспослени људи. Не знам шта очекују да урадим? Можда је требало да на другој страни напишемо ‘Спремни’  па да буде како треба? Обично се уопште не бих узнемирила, али ово мора да престане у неком тренутку,“, додаје жена.

Рекла је да су им у полицији напоменули да такве ствари углавном раде деца и да их је то још више запрепастило.

„У полицији су нам рекли да такве ствари углавном раде деца. Ако је то тачно, онда заиста живимо у веома погрешном друштву. Још је тужније јер та деца нису ни живела у том систему, нису били учесници рата нити део плана. Стварно страшно, дођемо овде чак из Аустралије, потрошимо паре, уложимо у нашу кућу, а онда те дочекају овакве ствари. Кад се то деси, онда човек мало размисли колико је то заправо исправно“, закључује жена, која се са супругом Српкињом преселила у Аустралију још 1996. године.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!