Прочитај ми чланак

Ухапшен Снајпер, војвођански Веља Невоља

0

Слободан Милутиновић Снајпер, вођа навијача Војводине, ухапшен је јутрос на Јахорини, сазнаје Нова.рс. Милутиновић је ухапшен у хотелу Вучко на Јахорини рано јутрос. Истовремено, у Новом Саду је, како незванично сазнајемо, ухапшен и његов рођени брат.

За сада није познато који су разлози хапшења, али се Милутиновић годинама повезивао са криминалом, рекетирањем и насилнилким понашањем. На њега је чак три пута покушан атентан постављањем експлозива под аутомобиле. Милутиновића су ухапсили припадници полиције Републике Српске.

Ilustracija Foto: MUP

Милутиновић, контроверзни челник Фудбалског клуба “Кабел”, добро је познат полицији, има дебео досије и забрану доласка на стадион. Пресудом Основног суда у Новом Саду, због насиља му забрањен приступ стадиону “Карађорђе” кад ФК Војводина игра утакмице.

Подсетимо, Никола Ћулум (22), брутално је претучен 1. фебруара ове године у клупским просторијама стадиона фудбалског клуба Војводина у Новом Саду. Кривичну пријаву против НН починиоца, Никола је поднео дан касније, када је и саслушан у присуству заменика основног јавног тужиоца у Новом Саду. Иза напада, како Нова.рс сазнаје, стоје “навијачи” ФК Војводине, које контролише “чувени”, Слободан Милутиновић Снајпер, кога су неколико пута покушали да убију, и који је добро познат правосудним органима, а налази се и у управи ФК Војводине.

У записнику пријаве до које је дошао наш портал, а коју је Ћулим поднео дан након што је претучен, стоји да су му осумњичени у клупским просторијама ФК Војводине, задавали ударце затвореним шакама, ногама и дрвеним палицама.

“У просторији где су се налазили и где је извршено кривично дело било је угашено светло, те се не зна ко је тачно, колико удараца нанео оштећеном и чиме, али су га наизменично ударали у континуитету, отприлике сат времена. Скинули су му фармерице и доњи део веша, па су га тако нагог, ударали дрвеним летвама. Оштећени је падао и устајао, како устане, тако су га опет ударали да падне. Током туче су му говорили да је цинкара, да намешта своје навијаче. Оштећени је неколико пута губио свест”, стоји у записнику.

Такође, пише и да је оштећени излазио у намери да се удаљи и побегне извршиоцима, они су га они и даље ударали и шутирали.

“Након што је успео да побегне од извршилаца, оштећени се јавио КБЦ Нови Сад, где су му констатоване тешке телесне повреде у виду поломљене леве јагодичне кости и левог дела горње вилице”, наводи се у записнику и констатује да се осумњичени терете за кривична дела насилничко понашање и тешка телесна повреда.

Како за портал Нова.рс прича извор из новосадске полиције, све то се дешавало у свечаном салону ФК Војводине, које је дато на располагање навијачима, а наводно, управа клуба је одбила да стави камере у службене просторије Војводине.

За ово дело, како сазнајемо, осумњичено је најмање пет особа, а од чега су тројица у бекству.

“Осумњичени су Урош Вујовић (21), син фудбалског судије Маја Вујовића, кога су медији доводили у везу са неким од фудбалских афера, Немања Топрек (23), и Александар Шодић (31), вође навијача Војводине, и сарадници ‘чувеног’ Слободана Милутиновића Снајпера, а занимљиво, сва тројица су у бекству, и полиција их већ 20 дана тражи. Поред њих, осумњичени су и Борис Годински (31) и Јован Сендерак (20)”, каже наш извор из полиције.

Осумњичени су, како наводи, добро познати полицији, а имају више пријава за насилничко понашање и наношење тешке телесне повреде.

Из Основног јавног тужилаштву у Новом Саду кажу за наш портал да је од стране Полицијске управе Нови Сад достављена кривична пријава Николе Ћулума против НН лица због кривичног дела насилничко понашање из члана 344. став 2. и тешка телесна повреда из члана 121. став 1. Кривичног законика.

“Тужилаштво је, поступајући по запримљеној кривичној пријави, испитало одређене сведоке, након чега је, по предлогу тужилаштва, Основни суд у Новом Саду одредио притвор одређеном броју лица, док одређени број лица није доступан на познатим адресама, због чега постоји сумња да се налазе у бекству”, наводе из Основног јавног тужилаштва у Новом Саду.

Кажу, и да је пред овим тужилаштвом у току поступак предузимања одређених доказних радњи, због чега не могу саопштити више информација у овој фази поступка, имајући у виду да тужилаштво предузима све радње у циљу расветљавања догађаја, те проналаска свих изршиоца овог кривичног дела.

Слободан Милутиновић Снајпер

Средином децембра прошле године, на редовној седници Скупштине ФК Војводина, место у управи клуба добио је управо Слободан Милутиновић Снајпер.

Милутиновић је иначе познат као бивши телохранитељ некадашњег председника ФК Војводина Бате Канкана, а нашао се и на челу навијача Војводине, “Фирмаша”. На њега је три пута покушан атентат, последњи пут у фебруару 2020. године, када је експлодирао његов “порше кајен”, а прошао је са лаким телесним повредама. Преживео је напад и у јулу 2012. године, када је на њега насрнуо Марко Маркуш који је извукао нож и убо га у леђа. Иако је првобитно био осуђен на пет година затвора, након што је Милутиновић “заборавио” ко га је тукао и убо, Маркуш је ослобођен оптужбе.

У новембру 2013. године, Снајперу је запаљен џип “мерцедес МЛ”, који се водио на Милутиновићеву девојку, а наводно се на мети нашао због дуга.

Крајем октобра 2018. на мети пиромана био је и његов џип “волво XЦ 90”, а спекулисало се да је инцидент повезан са дешавањима у фудбалском клубу Војводина. Директор је ФК Кабел, која је због намештања утакмица, кажњена са одузимањем бодова.

Од кривичних дела, Милутиновић има недозвољено ношење оружја, напад на службено лице, наношење тешких телесних повреда, бавио се и препродајом дроге, али и посредовањем у простотуцији.

У затвору је “лежао” укупно три године због продаје дроге и напада на полицајца, а за остала кривична дела добио је условну казну.

Као вођа “Фирмаша” и неформални “газда” у Војводини, Снајпер се “истакао” и нападом на бившег фудбалера Војводине, Николу Трујића.

Како је испричао Трујић, Милутиновић га је тада ухватио за врат и почео да га гура, оптужујући га наводно да се расправљао са навијачима. Трујић је тада рекао да га је неко други ударио песницом у главу, што је био један од разлога због којих је Трујић напустио Војводину.

Снајпер се доводио у везу и са Драганом Б., који је почетком фебруара ове године ухапшен због покушаја рекетирања.

Драган Б. који је иначе био члан Скупштине ФК Војводина у претходном саставу, пробао је да изнуди 40.000 евра од Младена Деветка, дефанзивца Војводине.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!