Прочитај ми чланак

УГАШЕН канал свештеника СПЦ из САД: Критиковали српску власт због одржавања параде

0

Јутјуб канал "Православне Поуке Проповеди и Предавања", који су уређивала тројица свештеника СПЦ у Сједињеним Америчким Државама, угашен је након што су изразили негодовање и незадовољство због одржавања "Европрајда" у Београду.

Канал који је преносио православне поруке и друштвене ставове, угашен је дан након изношења критика на рачун српске власти која је дозволила да се одржи „Европрајд“ у Београду.

Свештеници су направили нови јутјуб канал под називом „Пут Истина Живот“ и ту можете пратити њихов рад: https://www.youtube.com/channel/UCaSDBdtbPS1PBBktb0zNQOw

А шта је један од свештеника с Флориде, Саша Ђурђевић, говорио о председнику Србије Александру Вучићу, можете прочитати у његовој објави на Фејсбуку:

„И ми нисмо сагласни председниче, ама баш !!! Председник АВ изјави, предходног викенда, да му није тешко да каже да није у сагласју са молитвеним сабором за очување брака и породице и са беседом нашег Свјатјејшег Патријарха Г. Порфирија. Па није тешко ни нама да изнесемо наша неслагања и запажања! Ударом на цркву , народ српски, патријарха. Ударом на српске светиње, брак и породицу, на вјеру нашу и стару , православну. Александар Вучић се показао као недостојан места председника и вође једног народа. Александар Вучић изјави, пар дана уназад: “Нисам сагласан ни са једном једином речју са молебана за светињу брака и породице. Ни са чим што је изречено на том скупу нисам сагласан. И видите да ми није тешко да то кажем. Ни са једном једином речју, ни са целим догађајем, ама баш ни са чим нисам сагласан, рекао председник Србије”. После свега изреченог и документованог, овај човек је изгубио сав могући кредибилитет, руку на срце није га ни имао, да било шта препоручује или предлаже о будућности Србије и народа који живи у Србији као и Срба у расејању…“ – написао је Ђурђевић.