Ударио на Београђане с правом: Због беседе свештеника студентима многи посрамљени!

0

„Нека вас благослов Божији, Светога Саве, Светога Кнеза Лазара, Светога Василија Острошког буде присутан на вашем вечерашњем и ноћашњем молитвеном путовању. И у све дане живота свога вацелога рода српскога. Живели на многаја лета, нека вам је срећан пут”, овим речима парох Цркве Светог Марка у Београду је благосиљао почетак молитвеног хода, дугог 70 километра којег, уз и благослов патријарха српског Иринеја, од Београда до Орашца, организују студенти београдског универзитета као знак подршку српском народу на Космету и у Црној Гори у њиховој борби за очување светиња Српске православне Цркве које тамошње власти хоће да преотму.

А затим споменути парох још додао:

„Уз благослов старешине и свих свештеника овога храма, предајем овај часни крст д вас прати на вашем богоугодном путу. Живели! И не дајмо светиње. А Бог ће нам помоћи. Само се молимо Богу и Бог ће нас пратити целога нашега живота. Посебну захвалност мојим парохијанима, студентима Правног факултета. Они су заиста, свих ових дана када је било потребн дати подршку браћи у Црној Гори били присутни.

Морам признати, као неко ко је увек био присутан петком увече, да се Београд вечерас осрамотио. Мало нас је. Вечерас, да је среће, овде је требало да буде 100 хиљада људи да испрартимо ове храбре људе који крећу на пут. Није лако табати асфалтом и бетоном 70 км, било би много лакше ићи по земљи. Али даће Бог да ће опаметити нас да се, Богу хвала, вратимо њему.

Сећам се добро лепе приче када смо носили мошти светог Лазара да бисмо призвали српски народ да се врати Богу. Тада, на једном транспаренту у Америци је писало „Америко врати се Богу”. Можда се народ Америке вратио Богу али њихове вође се никада неће вратити Богу. Исто то важи за Европу, исто то важи за Србију и Црну Гору. И за Косово и Метохију”, закључио је свештеник Цркве Светог Марка у Београду испрачујући студенте на литију дугу 70 километра.

А шта су студенти Владимир и Ђорђе рекли, зашто су они кренули у споменуту литију и шта за њих значи одбрана светиња и храмова Српске Православне Цркве на Космету и Црној Гори, погледајте у видео клипу горе, па санми о свему донесите свој суд.