У Загребу оштећена и САБОРНА ЦРКВА Митрополит Порфирије: Обратили смо се верницима

0

У снажном земљотресу који је погодио Загреб оштећена је и Саборна црква Преображења Господњег на Цветном тргу, која је нажалост претрпела велику штету.

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије рекао је за Курир да земљотрес који је погодио Загреб није оставио ниједну жртву међу нашим верницима на том простору.

ФОТО: СПЦ/Драган Радић

„Грчка пословица каже „Никада ниједно искушење не долази само“, тако да у овом тренутку када се читав свет хвата у коштац са пандемијом коронавируса, ми смо овде у Загребу доживели земљотрес, који хвала Богу, међу нашим верницима није оставио ниједну жртву, али је направио материјалну штету. Наш храм је претрпео велику штету, видећемо да ли ће штета бити још већа „, нагласио је митрополит Порфирије.

ФОТО: СПЦ/Драган Радић

Он је подсетио да храм који је оштећен спада у прву категорију заштите у Хрватској, да је украс Загреба, као и да га је пројектовао аустријски архитекта Херман Боле.

ФОТО: СПЦ/Драган Радић

„Обратили смо се свим верницима који имају проблема због вируса или због земљотреса да нам се јаве, како би им помогли. Уверени смо да је Бог јачи од свих тешкоћа и искушења и да нам искушења пружају шансу и могућност да се вратимо правим вредностима и да разликујемо важно од неважног. Никада искушења нису већа од наших снага и капацитета. Важно је да будемо солидарни и да функционишемо као заједница „, закључио је митрополит загребачко-љубљански.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!