У Подгорици оборен рекорд: Више од 25.000 људи на литији

0

Овакав величанствени догађај се на памти у новијој историји Подгорице, али ни Црне Горе, у најкраћем је извештај са литије коју предовди епископ диоклијски г. Методије.

Саборни храм Христовог васкрсења у Подгорици је препун, а испред њега почетак молитвеног хода чека око 20.000 грађана, јављају медији.

Више десетина хиљада људи френетичним аплаузима и скандирањем дочекало је неколико хиљада грађана Куче, потомака знаменитог војводе у јунака Марка Миљанова, који су из 16 километара удаљеног Орљева кренули на сабрање у Подгорицу, одакле су кренули у литији до цркве Светог Ђорђа под Горицом и назад.

Саборни храм Христовог васкрсења је био препун, а испред почетак молитвеног хода чекало је око 20.000 грађана. Литију је предводио владика Методије са свештенством.

Молебан је служио отац Јован Бабић из Београда којег је „срце вукло“ да вечерас буде у Подгорици.

Отац Предраг Шћепановић казао је да се вечерас по тећи пут у Кучима родио Марко Миљанов, уз поруку да је преко хиљаду Куча стигло испред Сабирног храма.

Широм Црне Горе и данас су се одржали литије и протестне шетње поводом спорног Закона о слободи вероисповести који је усвојила црногорска Скупштина.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!