Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – ПУКОВНИК ВУКОСАВЉЕВИЋ: Како је Милошевић Хрватима предао Српску Крајину

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је пуковник ЈНА, Републике Српске Крајине (комадант Севернодалматинског корпуса) и Војске Савезне Републике Југославије, Слободан Вукосављевић.

Тема емисије је била издаје републике Српске Крајине од стране Милошевића и протеривање Срба из Далмације, Хрватске и Славоније.

„Најжешћа фаза, у вези пада Српске Крајине, је била склањања српског народа са територије Далмације и Лике. То је било 4. август. Ја сам кренуо из Београда увече, око 22:00, а у Срб сам стигао ујутру, 5.августа, око 08:00 часова. У котлини, око Срба, није било никога, али у већ код Петровца срео сам три колоне Књињања до Оштреља (БиХ). Ми смо се код Доњег Лапца задржали око сат времена а онда су са свих страна почели да пристижу организовано возила којима је било допремљено и гориво за даљи пут”, у емисије је рекао пуковник Вукосављевић објашњавајући како је текао пад Републике Српске Крајине. А затим је додао:

„У породици, до чије сам куће пристигао, људи су већ све припремили: где ће ко да седи, ко ће бити у којим колима, ко ће све шта да понесе и поведе, као да иду на неки годишњи одмор, а не да је рат. То ми је било јако чудно, нисам могао да схватим ситуацију о чему се ту ради”, рекао је Вукосављевић откривајући непознате детаље о бурним догађајима из августа 1995, када је због „Олује” из Далмације и Лике протеран, са својих вековних огњишта, српски народ.

Током емисије још се говорило о томе какви су односи били између Фрање Туђмана и Гојка Шушка, какав су споразум склопили Туђман и Милошевић, каква је улога Ватикана у разбијању Југославије и о садашњој русофобији на Западу, као и томе каква је била судбина породице Вукосављевић и осталих Срба у Славонији, пре и посла пада Српске Крајине.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

Први део интервју, којег је до сада погледало преко 110 000 хиљада људи можете погледати овде:

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!