У Центар – омладина поручује: Српство се буди, не дамо наше православне светиње

0

Гости медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, били су учесници православног молитвеног хода од Београда до Орешца, Немања Вучковић, председник „Студентског клуба” са Правног факултета и један од организатора скупова и молебана у Београду, којом се даје подршка српском и православном народу у Црној Гори у његовој борби за очување православних храмова уи светиња, Војин Радовановић, уредник Yоутубе канала „Здрава генерација”.

Београдски студенти су у петак увече, 14 фебруара, кренули у молитвени ход дуг 70 километара од Цркве Светог Марка у Београду до Орешца, са циљем да пруже поруку одбрани светиња СПЦ у Црној Гори.

У Орешац су стигли у суботу увече, 15 фебруара.

У емисији су гости говорили о разлозима због чега је организована споменута литија, шта су све током молитвеног хода доживели учесници овог несвакидашњег подухвата и шта за младе људе у Србији значи данас православље и патриотизам, односно колико је њихов живот квалитативно промењен због богоугодног буђења српског народа у Црној Гори.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!