Прочитај ми чланак

ТО СУ РАДИЛИ И ЗУЛУМЋАРИ Полиција држала оца док директорка Центра отима дете

0

Ратном ветерану Жељку Топавловићу и његовој супрузи Еленки Хлипец из села Аљудово, Центар за социјални рад у Малом Црнићу је у четвртак 29. октобра, одузео петогодишње дете због, како тврде из Центра - лоше материјалне ситуације. Иначе, хранитељи где за почетак сместе из биолошких породица отету децу, од државе добијају око 40.000 динара месечно по глави детета, па је нејасно што се иста сума не проследи биолошким родитељима.

Очајни родитељи петогодишњег дечака, у децембру 2019. године су добили неосновану пресуду о самосталном вршењу родитељског права над њим. Девет месеци касније, Центар за социјални рад у Малом Црнићу им је одузео сина.

У четвртак ујутру 29. октобра, уз обезбеђење четири полицијска службеника, директорка Центра за социјални рад у Малом Црнићу, Дијана Мирковић, и раднице Центра Јелена Ђурић, Данијела Илић, психолог Нада Костић и судија Зорица Стојадиновић уз пратњу још две особе, без претходно урученог решења о одузимању детета, док је судија Жељку у дворишту испред куће објашњавао да су наводно дошли због упућивања детета код логопеда због говорне мане, директорка Центра за социјални рад  ушла је у кућу где се налазила мајка Еленка са својим сином, уз образложење да хоће само да види како је дете.

Међутим, то образложење директорке Центра, да хоће само да види како је дете, испоставило се да је већ унапред био само добро оркестриран план легалне отмице детета.

ФОТО: Директорка Центра за социјални рад Дијана Мирковић и бивши министар Зоран Ђорђевић (tpknews.com)

Наиме, директорка Центра Дијана Мирковић, након што је ушла у собу где се налазила Еленка са својим петогодишњим дететом, чим јој се указала прва прилика, брутално је истргла дете мајци из наручја, а Еленку је силовито одгурнула и истрчала са дететом из куће ван, затим стрпала дете у аутомобил и одвезла се са њим у непознатом правцу!

Док је директорка са отетим дететом у наручју бежала у правцу аута, дечак је плачући унезверено  дозивао оца да га спасе, али у том тренутку га је полиција задржала све док се директорка колима није удаљила са украденим дететом. Подсећамо да су идентичан сценарио имали и зулумћари у турско доба који су увек долазили у групи па док један краде дете из мајчиног наручја, остали држе мушке чланове породице док отмичар детета не побегне далеко.

Након овог сазнања да је породици Топавловић-Хлипец бесправно и без основа на силу отето петогодишње дете, како би помогли породици да врати назад своје отето дете мобилисали су се многобројни грађани, Удружења ратних војних ветерана и припадници Словачке мањине у Србији јер је мајка Словакиња.

Правни заступник који бесплатно заступа породицу Топавловић, рекао је за TPKNEWS да у целом поступку има доста мањкавости, а као основ за његове тврдње, рекао нам је да је још 1. октобра поднета тужба Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу, и самим тим је Центар за социјални рад Мало Црниће требало да обустави цео поступак.

У тужби коју је Центар за социјални рад Мало Црниће поднело против породице Топавловић-Хлипец због лоше материјалне ситуације, наведено је да су прозори разбијени, кухиња прљава, да се по кући шетају пацови, да се њихово старије дете шета у гаћама по кући, да је у кући хладно…

Међутим, екипа TPKNEWS је у петак обишла породицу Топавловић-Хлипец, и затекла сасвим другачију ситуацију од оне која је наведена у тужби Центра. Услови су добри, прозори нису разбијени, пацова никаквих нема, као ни других нетачних тврдњи, које су наведена у тужби Центра. У кући је топло и пристојно се живи, једном речју, права сеоска атмосфера. Како нам је потврдио и отац Жељко, сви извештаји су лажни, и не приказују право стање породице, јер никада није долазио ни један судски вештак нити је Центар за социјални рад Мало Црниће било шта предузео како би им помогли да побољшају услове живота.

У селу за Жељка и његову породицу сви имају само речи хвале. У сеоској продавници рекли су нам да породица Топавловић-Хлипец јесте да је можда сиромашна породица у селу, али то је породица која не заслужује да им се дете одузме, а Центар је заправо све учинио да тако буде.

“Жељко је ратни ветеран који је био рањен 99 године на Косову бранећи своју државу од НАТО агресора, а та иста држава данас му је одузела дете због наводне лоше материјалне ситуације”, каже саговорник, и додаје да се директорка Центра Дијана Мирковић сада свети Жељку, јер је пре отприлике 20 година док је радила као педагог у школи, издала налог да се једној породици из села одузму деца. Жељко је тада у селу сакупио мештане и спречио то извршење и отмицу деце.

Иначе, Еленка Хлипец је држављанка Србије родом из Војводине а део је Словачке националне мањине у Србији, док је Жељко држављанин Србије који је део Влашке националне мањине у Србији.

По питању овог случаја обтратила се и др Јована Стојковић.