Супруга претученог Србина у Хрватској: Доживели смо понижење у полицији

0

- Док је Саша износио детаље напада у полицији у среду увече, полицајац га је свако мало прекидао говорећи му ‘то није битно, то нас не занима

Прича Јутарњег листа о догађају с макарске ривијере одјекнула је и у суседним земљама, а са Сашом су, како нам је потврдила његова супруга Мануела, контактирали и аустријски медији занимајући се за случај. Они сматрају да је управо медијски интерес заслужан што је полиција случај схватила иоле озбиљно.

Тројица нападача

– Док је Саша износио детаље напада у полицији у среду увече, полицајац га је свако мало прекидао говорећи му ‘то није битно, то нас не занима’. Након што је прича у петак објављена у Јутарњем листу, звали су нас поновно из полиције, али су их овај пут занимали управо детаљи. С обзиром да смо већ бити на путу за Аустрију, Сашу су поновно испитали преко телефона, а онда су испитали и мене – потврдила је Мануела, с којом су се новинари чули у тренутку кад су долазили кући.

У полицији је истрага о случају још у току те трагају за тројицом нападача. Посао би им требало да олакшају снимци с видеонадзора из оближње мењачнице које су снимиле мучни тренутак.

Ципеларење

Подсетимо, Саша је преузео храну из фаст фуд ресторана на риви и носио је према супрузи која је на плажи чувала њихове две девојчице. На пола пута добио је ударац у стражњи дио главе. У паду на тло уследио је ударац ногом у главу и ципеларење. Тројац се дао у бег, а Саша је остао лежати с разбијеном усном, три расклимана зуба и модрицама по телу.

Повод напада је непознат, нападачи му нису рекли ни реч, а ни с киме није ушао у сукоб нити је имао несугласица пре тога. Управо зато он и супруга су уверени да је једини разлог напада могао бити тетоважа грба београдског клуба Црвена звезда на његовом рамену и православникрст на листу десне ноге.

– Желимо само да се чује истина и да предмет не заврши у некој ладици. Саша је брутално нападнут без разлога. Они који су му то били спремни направити због тетоваже која не вређа никога, радиће то и даље – каже Сашина супруга Мануела.

Она је рођена Личанка, Хрватица из Човића крај Оточца, која је Сашу упознала у Аустрији, гдје је посећивала оца на привременом раду. Саша је рођен у Српцу крај Нове Градишке, а у Аустрији с породицом живи од своје 2. године.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!